Konya’nın tanıtımına ciddi katkı sağlayacak

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Konya'nın bu organizasyona sahip çıkması gerekir. Çünkü bu organizasyon, Konya'nın tanıtımına ciddi katkı sağlayacak” dedi.

Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan Sümen Altı programının yapımcıları Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül, Mücahit Enes Turbil ve Bekir Akkaş, Spor Genel Müdürü ve TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baykan, gazetecilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Baykan, gazetecilere 2021 yılında Konya'da gerçekleştirilecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları hakkında da bilgiler verdi.

ÇOK FARKLI BRANŞLARDA BAŞARILAR ELDE EDİYORUZ

Türk sporuna son yıllarda ciddi tesislerin kazandırıldığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Spor Genel Müdürü ve TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, birçok ilin stadının yenilendiğini söyledi. 2002 yılından bu yana stadyum, spor salonu, gençlik merkezleri gibi birçok yatırım ve yenileme projesi için 20 milyon civarında bir bütçenin kullanıldığını belirten Baykan, 2005 yılında sahaların yüzde 46'sının çim iken, bugün yüzde 99'unun çim alana taşındığını söyledi. Yüzme havuzlarının Türkiye'de yaygınlaştırıldığını aktaran Baykan, “Tesis donatılarının yanı sıra, ortaya bir de başarı koymak gerekir. Türkiye'de artık çok başarılı isimler de yetiştiriliyor. Çok farklı branşlarda önemli başarılar elde ediyoruz” dedi.

KONYA'DA BAKANLIĞIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ İLÇE KALMADI

“Konya il merkezinde 10'a yakın yeni çim saha yapıldı” diyen Baykan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halı sahaları saymıyoruz. Halı sahalar, Gençlik ve Spor Bakanlığı için artık misafirliğe giderken götürülmüş çikolata gibi bir şey oldu. Türkiye genelinde önemli yatırımlar yapılırken, bu yatırım furyasından Konya da nasibini aldı. Konya'da bakanlığımızın elinin değmediği bir ilçe kalmadı. Her ilçemiz ihtiyacı dahilinde yatırımlardan faydalandı. Yatırımların artmasıyla sportif başarılar da kendini göstermeye başladı. Konya'da belediyelerimizin spor yatırımlarını da çok önemsiyoruz. Yüzmede, jimnastikte kısacası geçmişte adımızın geçmediği branşlarda, bugün başarılar sağlıyoruz. Tekvando, judo, karete, güreş, boks başarılı olduğumuz branşlardı.”

BİSİKLET VELEDROMUNUN TEMELİNİ ATACAĞIZ

Konya için 2021 yılının önemli olduğunu, şehrin önünde İslami Dayanışma Oyunlarının olacağını dile getiren Baykan, “İnşallah bu organizasyon, şehrimiz adına çok güzel bir organizasyon olacak. Görevde bulunduğumuz süreç içerisinde birçok uluslararası organizasyonun gerçekleştirilmesinde aktif rol oynadık. 5. İslami Dayanışma Oyunları, Konya'ya bu konuda ciddi tecrübe kazandıracak. Sürecin işleyişinde bir sıkıntı görünmüyor. Aşılamaların başlıyor olması bu anlamda bizlere bir sıkıntının da yaşanmayacağını gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin atlama kuleli nadir olimpik havuzlarından olacak havuzların temelini attık. Yakın zamanda bisiklet veledromunun temelini sayın Bakanın katılımıyla atacağız. Yatırım yapıldıkça, gençlerin ortaya koyduğu başarı da artıyor. Sadece gençlerin spor yapması yetmiyor. Bir de spor kültürünü topluma oturtmamız ve artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KONYA ÇOKLU ORGANİZASYONA İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

5. İslami Dayanışma Oyunlarında gönüllü olarak görev yapan gençlerin de olacağını dile getiren Baykan, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Etkinliklerin izlenmesi adına Konyalılar büyük bir fırsat yakalamış olacak. Şehre gelecek yöneticiler ve sporcular, aynı zamanda şehir ekonomisine katkı sağlayacak. Şehirde farklı bir ambiyans oluşacak. Dünya kanalları Konya'yı gösterecek. Organizasyon, Konya'nın tanıtımına da ciddi katkı sağlayacak. Sporun birleştirici gücünü Konya'da daha fazla hissedeceğiz. İslam dünyasında Türkiye'nin özellikle Konya'nın farklı bir yeri zaten var. Organizasyon, bu yönüyle de çok anlamlı olacak. Konya, çoklu organizasyona ilk kez ev sahipliği yapacak. Konya halkının bu organizasyona sahip çıkması gerekir. Şehre gelecek misafirlerin de en güzel şekilde ağırlanması gerekir.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri