Konya’nın Süper Lig coşkusu

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu son maçında Konyaspor'un Altay ile 2-2 berabere kalarak Süper Lig'e yükselmesi şehirde büyük coşku yaşattı.

Kültür Park'ta kurulan dev ekranda maçı izleyen binlerce taraftar, maçın başında Altay'ın attığı golden sonra sessizliğe büründü. İkinci yarıda gelen beraberlik golüyle coşan Yeşil-beyazlı taraftarlar skorun Konyaspor lehine 2-1 olmasıyla büyük sevinç yaşadı. Bu sırada bir taraftar fenalık geçirdi. Altay'ın beraberlik golünden sonra maçın böyle bitmesini bekleyen taraftarlar, 90 dakikanın 2-2 tamamlanmasıyla büyük coşku yaşadı. Konyaspor'un bu skorla Süper Lig'e yükselmesinin ardından taraftarlar Kültür Park'tan Zafer Meydanı'na ellerinde meşalelerle yürüyüşe geçti. Alaaddin Bulvarı taraftarların yürüyüşü nedeniyle trafiğe kapandı. Yeşil-beyaz bayraklarını alan taraftarlar araçlarla caddelerde konvoylar oluşturarak şehir turu atmaya başladı.

Sezona Hüsnü Özkara ile başlayan, daha sonra Altay’dan ayrılan Fuat Yaman ile yoluna devam eden Konyaspor, son olarak takımın başına Ziya Doğan’ı getirdi. Ziya Doğan idaresinde ligi 55 puanla 6. sırada tamamlayan Konyaspor, İstanbul’daki Yükselme Grubu maçlarına 3-1’lik Adanaspor galibiyetiyle başladı. İkinci maçında Karşıyaka’yı 1-0’la geçen Konyaspor, son maçında Altay ile 2-2 berabere kaldı ve topladığı 7 puanla Süper Lig’e yükselmeyi başardı.
5. PLAY-OFF’TA BAŞARI
1993-1994 sezonundan bu yana 5. kez Süper Lig’e yükselmek için play-off oynayan ve başarıyı beşincide yakalayan Konyaspor, 2000-2001 sezonunda play-off ilk turunda Altay’a penaltı atışları sonucunda 4-3 yenilerek elenmişti. Konya ekibi, 1993-1994’te yarı finalde Antalyaspor’a 3-2, 1996-1997’de de çeyrek finalde Adanaspor’a 3-0 yenilmekten kurtulamamıştı. 1999-2000 sezonunda çeyrek finalde Ankaraspor’u 3-1 yenen Konyaspor, yarı finalde Diyarbakıspor’a penaltı atışları sonucunda 8-7 yenilmişti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri