Konya’nın sınavı

Süper Lig’e yükselme grup maçları bugün start alıyor. Konyaspor ilk sınavını Adanaspor karşısında verecek. Bülent Yıldırım’ın yöneteceği maç Saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşma D-Smart’tan naklen yayınlanacak

İstanbul’da yapılacak yükselme grubu maçları, 4 takımın katılmasıyla tek devreli lig usulüne göre oynanacak ve 23 Mayıs’ta sona erecek. Birinci olacak takım yeni sezonda Süper ligde oynama şansını yakalayacak. Günün bir diğer maçı ise, iki İzmir temsilcisi Altay ile Karşıyaka arasında yapılacak. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmalar D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Konyaspor’a Adana maçında 5 bin Konyalı destek verecek

Bank Asya 1. lig, play-off karşılaşmaları bugün İstanbul’da başlıyor. Konyaspor ile birlikte Adanaspor, Karşıyaka ve Altay takımlarının katılacağı maçlar 23 Mayıs Pazar günü sona erecek ve tek devreli lig usulüne göre yapılacak karşılaşmalar sonunda birinci olacak takım Süper lige yükselen 3. takım olacak.

Futbol Federasyonunca yapılan kura çekimine göre, bugün Konyaspor-Adanaspor maçı Ali Sami Yen, Altay-Karşıyaka maçı ise Atatürk Olimpiyat stadında oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak. Her iki karşılaşma da D-Smart tarafından değişik kanallardan naklen yayınlanacak. Konyaspor-Adanaspor maçında Bülent Yıldırım düdük çalacak. Yıldırım’ın yardımcılığını Cem Satman ve Erdinç Sezertam yaparken, maçın dördüncü hakemi Mesut Çarık. Karşıyaka-Altay maçını ise, Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Müftüoğlu’nun yardımcılığını Alparslan Dedeş ve Orku Aktaş yapacak. Maçın dördüncü hakemi Volkan Bayarslan.

Konyaspor’da, Adanaspor maçının hazırlıkları dün yapılan ter idmanıyla tamamlandı. Cuma gününden itibaren basına ve dış Dünya’ya kapanan yeşil-beyazlılarda futbolcuların alacaklarının da ödenmesi takım üzerinde moral dopingi oluşturdu. Silivri Clasis Golf otelde kamp yapan Kartallar, Adanaspor maçında galibiyete koşullandı. Hafta boyunca İstanbul’da taktik antrenmanlar kadar moral motivasyonu çalışmalarına da ağırlık verilen Konyaspor’da tüm camia Süper lige kilitlendi. Yönetici, teknik adam ve futbolcular, Adanaspor’u yenerek yükselme grubu maçlarına iyi başlamak istediklerini belirterek “turnuva sonunda gülen ve Süper lige yükselen takım Konyaspor olacak” şeklinde konuştular. Kartallar Süper lige çıkmaları halinde futbolculara süper prim verilecek. Ancak prim miktarı açıklanmadı. Konyaspor, bugün Adanaspor maçına muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Haluk- Volkan- Ömer, Ufukhan, Görkem, Da Silva- Erdal, Yusuf, Zafer, Eser- Ferdi.

Süper lige yükselecek 3. takımın belirleneceği yükselme grubu maçlarına 4 takımın yönetici ve taraftarlarının da büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Konyaspor yöneticileri, bugün Adanaspor maçında tribünde tam kadro yerlerini alacaklar. Karşılaşmayı, Konyaspor adına Konya’dan giden ve İstanbul’da bulunan Konyalılarla birlikte 5 bin’e yakın sporseverin izleyeceği bildirildi.. Taraftarlar dün gece yarısı konvoy halinde Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucu tahsis edilen otobüslerle Atatürk stadının önünden hareket ettiler. Taraftarlara yolda dağıtılacak kumanyalarda hazırlandı. Taraftarlar maçtan sonra da aynı disiplin içerisinde Konya’ya dönecekler. Bu arada, terfi maçlarını çok sayıda teknik direktör ve menajerinde izleyeceği öğrenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri