Konyanın sıkıntısı!

Düzkaya: Konyasporda ekonomik sıkıntılar var, ama bununla birlikte bir takım ekonomik beklentilerimizde var. Bunlar gerçekleştiği ve verilen sözler yerine getirildiği zaman takviye mutlaka yapacağız.

BEKLENEN İLGİYİ GÖREMEDİK

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, yeşil-beyazlı kulübün özellikle bu sezon Konya şehri tarafından beklenildiği gibi sahiplenilmediğini ifade  etti. Düzkaya, “Konyaspor’un başarılı olması için gece gündüz çalışan yönetimimiz ve teknik ekibimiz var. Fakat Konyaspor’un, Konyalılar tarafından biraz daha sahiplenilmesi lazım. Konyaspor, şahısların malı değil, tüm Konya’nın sahip çıkması gereken önemli bir marka değerdir. Böyle düşünenlerin bu işe gönülden yaklaşmaları ve ellerini ceplerine atarak maddi destek sağlamaları gerekiyor. Şunu açık yüreklilikle söylemem gerekirse maalesef bugüne kadar beklediğimiz ilgiyi göremedik. İnşallah bazı yaşananlardan ders alınmıştır. Bir sıkıntıyı yaşanıyorsa bunu tüm Konya olarak yaşıyoruz. Bu işin sorumluluğu şu anda tabiî ki bizde. Ama herkes biliyor ki Turkcell Süper Lig’in şartları çok farklı. Konyaspor, bugün itibariyle kendine yetecek bir yapıya sahip değil. Konyaspor’un kesinlikle kalıcı gelirlere sahip olması lazım. Bunun için Konya’nın önde gelenlerinin, kanaat önderlerinin bu olaya sahip çıkması gerekiyor. Bu gerçekleşirse Konyaspor sağlıklı bir yapıya kavuşur” dedi.
EKONOMİK SIKINTI BİR GERÇEK
Mustafa Düzkaya, ara transfer döneminde gidecek ve gelecek oyuncuların isimleri konusunda basında çıkan haberler ile ilgili değerlendirmede de bulunarak şunları söyledi: “Transfer tabii ki süreç gerektiren bir iş. Biz 15 oyuncu alırken kesinlikle bu oyuncuların kaliteli isimler olduklarını biliyorduk. Kesinlikle transfer yapacağız. Bunun görüşmeleri devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar var ama bununla birlikte bir takım ekonomik beklentilerimizde var. Bunlar gerçekleştiği ve verilen sözler yerine getirildiği zaman takviye mutlaka yapacağız. Kimse merak etmesin. Bizim bu saatten sonra alacağımız oyuncu mutlaka Konyaspor’a katkı sağlayacak oyuncudur. İsim vermek sıkıntı olur. Çünkü takımlar sıkıntı içerisinde. Futbolcu isminin duyulması, takımına katkı sağlayacak ekipleri harekete geçiriyor Bu da problemlere neden olabiliyor. Görüştüğümüz, anlaştığımız oyuncuları kamuoyuna açıkladığımız ve anlaşma olmadığı zaman bizim güvenilirliğimiz zedelenir. Burada önemli olan tabiî ki zamanın geçmemesi. Hızlı hareket etmemiz lazım. Bizi rahatlatacak miktar öyle düşünüldüğü gibi çok büyük rakamlar değil. Yeterli miktarlarda ekonomik gücü sağladığımız zaman Konyaspor’a büyük katkı sağlayacak oyuncuları alacağız.”
BİZDEN DAHA KÖTÜLER DE VAR
Takımın ilk yarı performansını da yorumlayan Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, “Bana göre Konyaspor devre arasına kadar olan dönem itibariyle oynadığı maçlarda iyi performans gösterdi. Ama şu anda gerekli puanları toplayamadığımızı ve istediğimiz konumda olmadığımızı da söyleyebiliriz. Fakat ligin alt taraflarına baktığımız zaman bizden daha kötü durumdaki takımlar olduğunu da görüyoruz. Kamp dönemiyle birlikte ikinci yarıya iyi bir hazırlık yaparak inşallah Konyaspor’umuzu daha iyi yerlere getirmek için gayret göstereceğiz. Bugünkü durumumuz çok çok sıkıntılı gözükmüyor, ama rahat da değiliz. Biz bunun farkındayız. Konyaspor’un eksiklerini de biliyoruz. Ama dediğim gibi bazı oyunculardan ilk yarı itibariyle beklediğimiz performansları göremedik. Oyuncunun takıma alışması ve uyumu zaman alıyor. Ama ben bu tür bahanelerin arkasına kesinlikle sığınmam. Çünkü hiçbir zaman bu tür beklentiler içerisine giremeyiz. Zaman daralmıştır, lig başlamıştır. Bu durumda takımın başarılı olma zorunluluğu vardır. Bu nedenle biz bu takımı kurduk. Ama bugün gelinen noktada ligde yer alan tüm takımlar eksiklerini giderme adına çalışmalar yapıyorlar. Herkesin maddi sıkıntısı var, dolayısıyla bizimde maddi sıkıntımız var. Ama inşallah en kısa zamanda bu sıkıntıları aşıp, takımımıza gerekli takviyeleri yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
ŞENER BEKLENTİLERİMİZE CEVAP VEREMEDİ
Düzkaya, takımdan ayrılacak olan oyuncular Şener, Fatih Egedik ve Tehoue konusunda yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi:
“Transferin başında olan bir isim olarak bütün sorumluluğu tabiî ki şahsım ve transfer komitesi olarak üzerimize alıyorum. Şener’i takımımıza kazandırırken, kendisini sağ kanada önemli bir isim olarak transfer ettik. Bütün araştırmalarımız ve bilgilerimiz Şener’in takımımıza önemli katkılar sağlayacağı yönündeydi. Ama maalesef kendisinden beklediğimiz performansı bir türlü bulamadık. Tabiî ki her oyuncu geldiği takıma oynamak için transfer oluyor, biz de bu oyuncuları oynamaları için alıyoruz. Ama Şener’in performansında beklememize rağmen herhangi bir yükseliş olmadığı için biz kendisiyle karşılıklı olarak yollarımızı ayırmaya karar verdik. Bu da futbolun doğasında olan normal bir gelişmedir. Çünkü ligde her takım faydalanamadığı oyuncu ile ilgili her türlü tasarrufa sahiptir. Biz de bu yönde böyle bir karar aldık.”
FATİH EGEDİK’İN DİSİPLİNSİZ DAVRANIŞI OLDU
Denizlispor’dan transfer edilen Fatih Egedik ile ilgili görüşlerini de açıklayan Mustafa Düzkaya, bu konuda şunları söyledi: “Burada kulüplerin devamlılığı önemlidir. Oyuncuların disiplinsiz davranmaya hakkı yoktur. Çünkü futbolcular anlaşırken, her türlü konumda Konyaspor’a katkı yapmak için anlaşıyor. Bir gün kadroda olup olmaması, ya da bir oyuncunun kadrodan çıkarıldığı zaman tekrar onun yerine çağrılması oyuncuyu rahatsız etmemeli. Çünkü biz bir ekibiz, bir aileyiz. Bugün oynayan oyuncunun yarın dışarıda kalması kesinlikle hocanın tasarrufudur. Fatih ile ilgili böyle bir durum yaşandı. Hocamızda bu konuda bize görüş bildirdi. Kendisi ile ilgili karşılıklı olarak bir karar alındı.”
TEHOUE TAKIMA UYUM SAĞLAYAMADI
Yeşil-beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon devre arasında Kasımpaşa’dan transfer etti Tehoue konusuna da değinen Düzkaya, bu oyuncunun şehre ve takıma uyum sağlayamaması nedeniyle Konya’dan ayrıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bizden önceki yönetimin anlaştığı bir oyuncu. Zaten biz baştan beri Tehoue ile ilgili sıkıntılar yaşıyorduk. Kendisi 1,5 trilyonluk bir rakama Kasımpaşa’dan transfer oldu. Bu transfer nedeniyle geçmiş yönetim Kasımpaşa’ya gereken ücreti ödememiş ve dolayısıyla Konyaspor’un çeklerinin arkası yazdırılmıştı. Yönetime geldiğimizde karşılaştığımız ilk sorun bu oldu. Başkanımız bu konuyu çözdü. Belki bugün bizi rahatlatacak bir para Tehoue’nin bonservisine gitti. Daha sonraki dönemlerde Tehoue’yi kazanma adına büyük uğraşlar verdik. Ama kendisi takıma bir türlü uyum sağlayamadı. Takımdan ayrılması konusunda bizim bir çalışmamız olmadığı gibi bu konu tamamen kendi tercihiydi. Konya’ya alışamadığını ve buranın ortamına uyum sağlayamadığını söyledi. Maalesef bir müsabaka öncesi Konya’yı terk etti. Biz Tehoue’ye bugüne kadar ödenmesi gereken tüm ödemeleri yaptık. Maddi anlamda bir sıkıntımız yoktu. Bundan sonra bir takıma giderse tüm hakları bizde. Tehoue’nin zamanı geçmiş alacağı yok. Ama günü gelmemiş alacakları vardır. Yani Tehoue’nin takımdan ayrılışının gerçek nedeni kesinlikle ekonomik değildir. Yabancı oyuncularımızla ilgili ödemelerde kulübümüz zarar görmesin diye daha titiz davranıyoruz” dedi.
CANER KONYASPOR’A LAZIM
Konya Şekerspor’a verilecek oyuncular konusuna da değinen Futbol Şube SorumlusuMustafa Düzkaya, “Konya Şekerspor’un bizden oyuncu konusunda talepleri oldu. Takımdaki oyuncularımızın ilk yarı performanslarının değerlendirmesini yaptık. Basında Konya Şekerspor’a gidecek oyuncular için yer alan isimler hakkında kararı en kısa sürede vereceğiz. Ama şunu belirtmekte fayda var. Biz kesinlikle Caner’i göndermeyi düşünmüyoruz. Konyaspor’un yapısını bozmadan güçlendirmenin gayretindeyiz. Bir taraftan güçlendirirken diğer taraftan takımın yapısına zarar verirsek yaptığımız çalışmaların bir anlamı olmaz. Nihayetinde kadromuz çok da geniş değil. Ama ikinci yarıda Konyaspor’un daha güçlü olabilmesi için transfer yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla bazı oyuncularla tecrübe kazanmaları adına geçici süreyle yollarımızı ayırabiliriz. Konya Şekerspor ile bu konuda temaslarımız var. Tahmin ediyorum birkaç gün içerisinde bu konu netleşecek” diyerek sözlerini noktaladı.

Konyaspor’da ilk yarının
en güzel golünü kime attı?

Konyaspor’da 16 haftalık ilk yarı maçları sonunda en güzel golü kim attı? anketi başlatıldı. İlk yarı itibariyle oynanan maçlarda atılan goller arasından seçilen 5 golün değerlendirmeye alındığı “Sizce 16 haftanın en güzel golü kime ait ?” anketi başladı. Yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesi “www.konyaspor.org.tr” tarafından düzenlenen “Sizce 16 haftanın en güzel golü kime ait” anketi pazartesi günü sona erecek. Ankette Konyaspor’un 16 haftalık dönem itibariyle oynadığı lig maçlarında attığı 14 gol arasından Kaue Da Silva’nın 3.haftada Denizlispor ve 10.haftada Büyükşehir Belediyespor, Veysel Cihan’ın Trabzonspor, Serhat Akyüz’ün Hacettepe Spor ve Erhan Albayrak’ın Galatasaray maçında attığı goller sözlerden gelen oylarla değerlendirilecek. “Sizce 16 haftanın en güzel golü kime ait” anketine yoğun bir ilginin gösterilmesi bekleniyor. Anket 5 Ocak  Pazartesi günü sona erecek.

El Saka: Samet Aybaba
ırkçı bir teknik direktör

Gençlerbirliği’nin Mısırlı savunma oyuncusu Abdelzaher El Saka, teknik direktör Samet Aybaba hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Konuda adı geçen El Saka, Mısır basınına şok açıklamalarda bulundu. Sivasspor maçının ardından ülkesi Mısır’a giden El Saka, www.filgoal.com adlı internet sitesine gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. 33 yaşındaki oyuncu, Samet Aybaba’nın göreve geldiği günden itibaren kendisine olumsuz bir takım takındığı ifade ederek, “Takımın başına geldiğinden beri Aybaba’nın ırkçı bir adam olduğunu, özellikle Araplara ve Müslümanlara karşı olduğunu görebiliyordum. Benim takım kaptanı olarak kalmamı bile istemedi. Yönetimin baskılarından sonra teslim oldu. Aybaba namaz için takım arkadaşlarımı topladığımda daima bana kızardı. Kulübün namaz yeri değil antrenman yapma yeri olduğunu söylerdi. Bir keresinde ‘selamün aleyküm’ diyerek oyuncuları selamladığımda, bana kızdı ve bunun yerine ‘merhaba’ dememi istedi” şeklinde konuştu. El Saka yaptığı açıklamada, bu davranışlar karşısında ilk başta ulusal çapta bir soruna yol açmamak için sessiz kaldığını, şimdi ise durumun tahammül edilemez bir hale geldiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri