Konya'nın savunmacıları sahada kaldı

Konyaspor'da 2022-2023 Futbol Sezonunda 31 farklı isim forma giyerken en fazla süreyi savunmada forma giyen Sitya, Calvo ve Ahmet Oğuz aldı

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 Futbol Sezonunu 51 puanla 8.sırada tamamlayan Konyaspor’da 31 farklı isim süre aldı. Yeşil-beyazlı ekipte en fazla süre alan isimler ise savunma oyuncuları oldu.

Konyaspor’da 20 yabancı toplamda 21 bin 986 sahada kalırken yerli oyuncular ise toplam 11 bin 537 süre aldı

Süper Lig’in geride kalan sezonunda en fazla forma giyen futbolcular arasında savunma oyuncuları ve kalecilerin ağırlığı dikkati çekti.

Ligde en fazla süre alan 15 oyuncunun 10’u savunma oyuncularından, 3’ü de kalecilerden oluştu. Forvette görev yapan 2 isim de bu futbolcular arasında yer almayı başardı.

Tüm maçların tamamında sahada kalan Guilherme Sitya en çok süre alan oyuncu olurken onu 2 bin 769 dakika ile Francisco Calvo, 2 bin 628 dakika ile Ahmet Oğuz, 2 bin 609 dakika ile İbrahim Sehic, 2 bin 525 dakika ile Soner Dikmen takip etti.

Yeşil-beyazlılarda; Mame Dıouf, Konrad Michalak, devre arasında Beşiktaş’a transfer olan Amir Hadziahmetovic, devre arasında Olimpiakos’a transfer olan Zymer Bytyqi, Muhammet Demir, Bruno Paz, Endri Çekiçi bin dakikanın üzerinde sahada kalan oyuncular oldu.

EN AZ SÜRE ALANLAR

Konyaspor’da en az süre alan isimler; 13 dakika ile Yasir Subaşı, 20 dakika ile Niko Rak, 103 dakika ise Sokol Cikalleshi, 110 dakika ile Mehmet Ali Büyüksayar ve 191 dakika ile Uche İkpeazu oldu.

SPOR SERVİSİ



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri