Konya'nın Sarayönü İlçesi Ladik Mahallesi'nde insan yüzlü örümcek korkusu!

Konya'da insan yüzlü örümcek görüldü. Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi'nde görülen bu örümcek, görenleri hayrete düşürdü. Örümceği yakalayan Fatih Burak Helvacı, o anların fotoğrafladı ve Merhaba Gazetesi haber servisine gönderdi

Konya Sarayönü ilçesi Ladik Mahallesi'nde Helvacı ailesi, sabahın erken saatlerinde hayatları boyunca unutamayacakları bir olaya şahit oldu. Türkiye'de bugüne kadar en fazla 7 kez görülen insan yüzlü örümcek, şimdi de Ladik'te görüldü. Türkiye'de 8. kez rastlanan bu örümcek türünü görmek, Konyalılara nasip oldu. Örümcek, ilk kez 1805 yılında Fransız bilgin Charles Athanase Walckenaer tarafından 'thomisus onustus' adıyla tanımlandı ve türe verilen ad günümüzde de kullanılıyor.

TÜYLER ÜRPERTEN BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP!

Fatih Burak Helvacı isimli vatandaş, insan yüzlü örümceği görür görmez, önce korktuğunu sonra da bir kavanoz içine koyduğunu söyledi. Örümceği ahududu yaprağında gördüklerinin altını çizen Helvacı, “Örümceği görünce şoke oldum. Aileme haber verdim. Araştırınca bu örümceğin türüne az rastlanır insan yüzlü örümcek olduğunu öğrendim. İnternete bakınca örümceğin zehirli olduğu yazıyordu. Zehirli zannedince bir cam kavanoza koydum. Daha önce böyle bir örümcek görmedik. Yakından bakınca yüzünün insan yüzüne benzediği görülüyor. Çok değişik geldi bize.”

RESMEN İNSANA BENZİYOR! HEMEN MERHABA GAZETESİ'Nİ ARADIM

“Bu örümcek bildiğiniz insan yüzüne benziyor” diyen Helvacı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Örümceğin ağzı var, kaşı var, hatta içini bile görebiliyoruz. Resmen insana bakıyor, ürpertiyor ve korkutuyor. O yüzden çektik fotoğrafını. Bal renginde bir örümcek. Fotoğrafını çeker çekmez Merhaba Gazetesi'ni aradım. İnsan yüzlü örümcek gördüğümü söyledim. Haber servisindeki arkadaşlar da hemen haber yapacaklarını söylediler. Örümceği şimdilik kavanozun içinde saklıyoruz.”

İNSAN YÜZLÜ ÖRÜMCEK NEDİR?

Thomisus onustus, Thomisidae (yengeç örümceği) familyasından Palearktik bölgede yayılmış bir örümcek türüdür. Opisthosoma (abdomen) dorsalinde yer alan girinti ve çıkıntılar insan suratına benzer şekillenme gösterebilir ve bu şekilleriyle zaman zaman medyada "insan yüzlü örümcek" haberlerine konu olurlar. İlk kez 1805 yılında Fransız bilgin Charles Athanase Walckenaer (1771–1852) tarafından Thomisus onustus adıyla tanımlanan tür geçerli revizyon geçirmeden ilk verilen adıyla günümüzde de kullanılmaktadır.

Fiziksel özellikleri cinsiyete göre farklılık gösterir. Dişi 7-9,8 mm, erkek 2-3,6 mm boyundadır. Rengi çok değişkendir. Ana zemin rengi beyaz, pembe ve sarı arasında değişir. Birkaç gün içinde aktif renk değiştirme özelliğine sahiptir

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri