Konyanın önemi büyük

Konya İl Özeli İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgini ziyaret etti. Müftüoğlu, Konya coğrafi yapısı nedeniyle uzun yıllardır Türk bisikletine önemli başarılar kazandırdığını söyledi
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Konya İl Özeli İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret etti. Müftüoğlu’nun Federasyon’un danışmanı Sadık Keleş ile H. Avni Uluer ile birlikte yaptığı ziyarette Konya bisikletinin dünü ve bugünü konuşuldu. Konya’nın coğrafi yapısı nedeniyle uzun yıllardır Türk bisikletine önemli başarılar kazandırdığını hatırlatan Müftüoğlu, Eşgin ile yaptığı söyleşide, bisiklet sporunun 70’li yıllardaki başarıyı yeniden yakalaması için yapılması gerekenleri masaya yatırdı. Türkiye’ye son dönemlerde en fazla madalya kazandıran kulüplerden birisi olan ve altyapıda çok güçlü olan İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı’nın başarılarını memnuniyetle izlediğini kaydeden Müftüoğlu, kulübe desteklerinin sürdüğünü söyledi.
Bisiklette 2011 ve 2012 hedeflerini koordinasyon, organizasyon ve başarıya ulaşmak olarak açıklayan Müftüoğlu, şöyle devam etti: “2012 yılı hedefimiz doğrultusunda olimpiyatlar ve dünya şampiyonasına kalifiye olduk. 4 sporcu ile yarışarak, dünya şampiyonasında bulunma şansını yakaladık. Türk bisikleti 70’li yıllarda büyük başarı elde etmiş, ancak 80’lerde ivme kaybetmiş. Şimdi 70’lerdeki başarımızın üzerine çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bisiklet tarihinde ilk kez Konyalı bir bisikletçi Avrupa şampiyonu oldu. Bu Türk insanına imkan ve fırsat verildiğinde dünyadaki bütün sporculardan daha başarılı olunacağının bir göstergesidir. Bu başarı ile artık Balkan şampiyonalarını aştık. Bu ülke 43 yılda sadece Cumhurbaşkanlığı kupası yaptı. Çünkü imkanlar, bütçeler yeterli değildi. Ama bugün sağlanan imkanlarla yaptığımız 7 yarışta iyi puanlar aldık. İlk defa 1976 yılında olimpiyatlara katılmışız, sonrasında bir daha girememişiz. Bugün ise Avrupa’da ilk 6’ya girebiliyoruz. İlk 16’ya ise iki sporcumuzun girmesi garanti. Bu da 40 yıl sonra en az 2 sporcu ile Londra Olimpiyatlarına katılabileceğimiz anlamına geliyor. Olimpiyatlardaki katılım ve başarımızda Konyalı bisikletçilerin başarısı da önemli. Konya’ya ve Konya bisiklet sporuna katkı sağlayanlar ile bisikletçilerimize teşekkür ediyorum.”
Konya bisiklet sporunun altyapısına İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nün, üst yapısına ise Konya Şeker ile Selçuklu Belediyesi’nin önemli katkılar sağladığını vurgulayan Müftüoğlu, Türkiye’nin artık dünya şampiyonluğuna hazırlanacağının altını çizdi. Bisiklet Federasyonu’ndan 2012 yılında Konya turu beklediklerini dile getiren Konya İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin de turun resmi programa alınmasını umut ettiklerini belirtti. Eşgin’in bu talebini olumlu cevaplandıran Müftüoğlu, Türkiye’de veledrom bulunmamasına rağmen bu branşta da hazırlıklarının olduğunu ifade etti. Müftüoğlu, “Velodromsuz bir bisiklet düşünülemez. Konya’ya da velodrom pisti şart. Türkiye’de spordan para kazanılır hale gelebilirsek, inanıyorum ki, başarı grafiğimiz yükselecektir. Önümüzdeki günlerde bu sistemi geliştirmek istiyorum” diye konuştu. Ziyaretten ve Müftüoğlu’nun açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Eşgin, Federasyon Başkanına günün anısına semazen figürlü bir biblo hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri