Konya'nın o ilçesi karıştı! Belediye başkanıyla ilgili skandal iddia

Konya Hüyük'te 31 Mart yerel seçiminde bağımsız aday olarak seçime giren ve seçimi kazanan Sadık Sefer ile ilgili İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, "Sadık beyle yüz yüze konuştuk. Söyledikleri karşısında şaştık kaldık" dedi.

Konya Hüyük'te 31 Mart yerel seçiminde bağımsız aday olarak seçime giren ve seçimi kazanan Sadık Sefer, önceki gün grup toplantısında AK Parti'ye geçti. Sefer'e parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Sefer'in AK Parti'ye geçmesi ilçe seçmenini ve muhalefet partilerin ilçe başkanlarını kızdırdı. İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, resmen Sefer'e ateş püskürdü. Embiyaoğlu, “31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti genel merkezimizin Hüyük’te aday çıkarmamızı belirtmesine rağmen, ilçe teşkilatımız olarak biz bağımsız aday olan Dr. Sadık Sefer' e destek verdiğimiz takdirde AK Parti adayının seçimi kaybedeceğini bildirdik ve görüşümüz genel merkezimiz tarafından kabul edildi” dedi.

İYİ Parti Hüyük ilçe teşkilatı ve partililer olarak Sadık Sefer’e yerel seçimde destek verdiklerinin altını çizen Başkan Embiyaoğlu, ilçe teşkilatının ve seçmenin Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer'den tek isteğinin alınacak önemli kararlarda, halkla ve STK'larla istişare etmesi olduğunu hatırlatan İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, ayrıca şunları belirtti: “Talebimiz Sadık Sefer'in hep birlikte halkın isteği yönünde hareket etmesiydi. Sadık Sefer de alınacak önemli kararlarda bizlerle istişare edeceğine dair söz vermişti.
Başkan bu 6 aylık sürede devletten ne istedi ve hangi yatırımları yapmak istedi de hükümet buna izin vermedi? Bunları istişare etmeden nasıl bir karar verdi? Bunu kendisine sorduğumuzda 'benim de haberim yok, ben de medyadan öğrendim' demesi çok düşündürücü. Kendisi karar vermediyse kararı veren kim? Belediye'yi kim yönetiyor? AK Parti'ye geçmek için kim müracaat etmiş? Kendisine destek veren seçmen, bağımsız aday olduğu için oy verdi. Bizlerin oylarını isteyip, kazanıp başka partiye geçmesini Hüyük halkına ve seçmenine hakaret olarak görüyoruz. Sürecin takipçisi olacağız.”

YÜZ YÜZE KONUŞTUK YANIMDA 4 KİŞİ DAHA VARDI

İYİ Parti Hüyük İlçe Başkanı Keziban Embiyaoğlu, AK Parti'ye geçen Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer'in AK Parti'ye geçme konusunda “Benim de haberim yok, ben de medyadan öğrendim” sözlerine ilişkin gazetemize de konuştu. Embiyaoğlu, “Sadık Beyle yüz yüze konuştuk. Yanımızda 4 kişi vardı. Bize aynen bunu söyledi. Kendisinin bu ifadesine de çok şaşırdık” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri