Konya'nın meşhur gölü önce renk değiştirdi sonra kurumaya başladı!

Türkiye’nin en büyük ve en güzel sulu obruğu Meyil Gölü can çekişiyor. Geçtiğimiz yıllarda pembe renge bürünen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Meyil Obruk Gölü kurumaya yüz tuttu

Türkiye’nin en güzel obruk göllerinden biri olan Meyil Obruk Gölü’nden gelen son görüntüler yürek burktu. Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meyil Obruk Gölü 3 yıl önce pembeye bürünmüştü.

Meyil Gölü'nün önceki hali

Meyil Gölü’nün eski halinden ise eser kalmadı. Meyil Gölü, Türkiye’de kuruyan bir çok göl gibi aynı akıbeti yaşıyor. Hotamış Gölü, Meke Gölü bunlardan sadece bazıları.

Meyil Gölü'nün önceki hali

3 YIL ÖNCE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMUŞTU

Sıcakların artması ve su seviyesinin azalmasıyla suyun içindeki artemia salina türündeki bakteriler nedeniyle pembe renge bürünen Meyil Obruk Gölü ziyaretçilere görsel bir şölen sunmuştu.

Meyil Gölü'nün önceki hali

3 yıl sonra gelen görüntüler ise herkesi derinden üzdü. Yeraltı sularının aşırı kullanımı ile başlayan kuraklık yüzünden kurumaya yüz tutan Meyil Gölü, Meke Gölü ile aynı kaderi paylaşıyor.

Meyil Gölü'nün şimdiki hali

RADİKAL ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKİYOR

Konya Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, sosyal medya hebasından Meyil Gölü’nün son halini paylaşarak, üzüntüsünü dile getirdi. Prof. Dr. Yaşar Eren, “Göllerimiz sulak alanlarımız gözlerimiz önünde yok olurken, bu gidişle suyu sadece sahil kenarlarında göreceğiz. Yapılacak bir şey var mı? Bilmiyorum ama, bağırmadan çağırmadan, sağa sola çatmadan, nutuklar atmadan, iklim değişikliği var mı yok mu tartışmadan hemen en radikal önlemlerin alınması, aldırılması gerekiyor” çağrısında bulundu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri