Konya'nın meşhur firmasının iki peynir markasında hile tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hileli ürünler listesinde Karapınar'da üretim yapan Ece Süt Ürünleri'nin iki ürünü yer aldı. Firmanın bu markalar adı altında ürettiği ürünler hileli çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı listede Konya'dan da birkaç firma yer aldı. Karapınar'da üretim yapan Ece Süt Ürünleri'nin iki ürününde uygunsuzluk tespit edildi.

Bu firmanın 'Gül' markalı tam yağlı taze ayçekirdeği çeşnili eritme peyniri ve 'Usda' markalı tam yağlı taze çeşnili eritme peynirine nişasta koyduğu öğrenildi. 03.10.2024 tarihinde açıklanan firmalar arasında bu firma da görüldü. 19.12. 2023 tarihinde alınan parti/seri numaralı ürünlerde usulsüzlük tespit edildi.

FİRMA KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNULDU!

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31 inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlandı. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer alıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri