Konya’nın marka değeri artırılmalı

Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, “Konya, Münih ile mücadele edebilecek güçte. Konya'da üretim var, marka yok denecek kadar az. Etli ekmeği yaygınlaştırmayı bırakmalı, pay alınabilecek şeylere yönelmelidir” dedi

İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Bir otelde gerçekleştirilen programa Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen'in yanı sıra, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, İttifak Holding Ceosu Tahir Atila, girişimci gençler ve çok sayıda davetli katıldı. Yapılan toplantıda yeni nesil ürünler, işler ve Konya'nın yatırım potansiyeli ele alındı.

TETİKTE VE ÖĞRENME ODAKLI OLMALIYIZ

Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, içinde bulunulan dönemin değişik olduğunu, değişme ve gelişmelerin çok hızlı yaşandığını aktardı. 130 yılda bir algıları, düşünceleri ve var olan değerleri yıkan yeni oluşumların ortaya çıktığının altını çizen Özen, “Bu değişim, iyi veya kötü olarak değerlendirilebilir. İki önemli gelişme yaşandı. Değişimin nerede olduğunu araştırabiliyoruz. Yalnız değiliz. Çünkü yatırımlar arttı. AR-GE'lere destek veriliyor. Kötü olan bir şey de var. O da; tamam her şeyi öğrendik derken yeni bir oluşum oluyor. Tüm bu değişimler karşısında tetikte ve öğrenme odaklı olmalıyız” açıklamalarında bulundu.

KONYA HAMLE GÜCÜNE SAHİP

Teknolojinin gittikçe yaygınlaştığını ifade eden Özen, Konya'nın birçok açıdan da şanslı olduğunu belirtti. Konya'da işsizliğin az olduğunu tarım ve sanayi anlamda gelişimini gün geçtikçe geliştirdiğini söyleyen Özen, daha sonra şunları kaydetti: “Sadece robota önem verilmemeli. Önemli fakat bir sınırı olmalı. Çünkü gençlerin istihdam alanını daraltır. Gücün tanımı değişiyor. Konya'nın hamle gücü yüksek. Münih ile mücadele etmesi, mümkün. Artık ulus değil, şehir devletleri ortaya çıkabilir. Üretim var Konya'da. Marka da üretmeli. Akademik bilgi, ticarileşmeli. Önemli olan hızlı olmak. Zaten üretimi herkes yapıyor.”

BIRAKIN ETLİ EKMEĞİ SEKTÖRÜ GENİŞLETİN

Konya'da ekosistemi ile birlikte olgunlaşmış sektörleri olduğuna dikkat çeken Özen, “Konya, otomotiv yan sanayi iş kümesi gelişmiş” şeklinde konuştu. “Ayakkabı kümelenme projesi, tarım makine imalatçıları kümelenme projesi kontarkümü önemli ölçüde sağlanmış durumda” diyen Özen, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Tarım alt başlığı altında işlenmiş buğday ürünleri, Hayvancılık yani küçükbaş ve yumurta tavukçuluğu, inşaat malzemeleri üretimi Konya'nın önemli başarılara imza attığı alanlar. Kent ekonomileri formunda ne denilmişti, denilenlerle yapılanlar ne kadar uyuştu buna da bakmak lazım.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri