Konya'nın kar haritası yayınlandı: Bu konumlarda diz boyu kar var

Konya'da kar yağışı etkili oldu. Konya'nın kar haritası yayınlandı. Kentte 28 santimetre kar olan yer ilgi çekti. Haritaya göre Konya genelinde 11 noktada kar ölçümü yapıldı.

Türkiye genelinde bu yıl hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yaz aylarında son 50 yılın en yüksek sıcaklıkları ölçüldü. Kış aylarında da durum değişmedi. Uzun yıl ortalamaları dikkate alındığında ülke genelinde hava sıcaklıkları yüksek seyrediyor.

İç Anadolu bölgesinde yer alan iller bu durumdan olumsuz etkilendi. Ankara, Konya, Eskişehir ve Sivas gibi tarımın yoğun yapıldığı illerde yeterli yağışlar gerçekleşmedi. Konya Ovası'nda çiftçi bu durumun daha ne kadar süreceğini merak ediyor.

Kış mevsiminin bitmesine aç kaldı ancak kentte önemli miktarda kar yağışı gerçekleşmedi. Yüksek yerlerde yağış gerçekleşti. Konya'nın güncel kar haritası yayınlandı.

Bu haritaya göre kentteki 11 noktada kar ölçümü yapıldı. En çok karın ölçüldüğü yeri 28 santimetre ile Derbent Aladağ oldu. İkinci sırada ise 27 santimetre ile Bozkır Sorkun Yaylası yer alıyor. Üçüncü sırada 16 santimetre ile Seydişehir Alacabel var.

Konya'da kar ölçümü yapılan 11 yerin listesi şu şekilde:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri