Konya'nın ilk milli pul sergisi açıldı

Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü ile Filateli Dernekleri Federasyonu'nun işbirliği ile 'Konya 2011 Milli Pul Sergisi' düzenleniyor

İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen ve 24 Ekim Pazartesi gününe kadar açık olacak olan sergi Konya'nın ilk Milli Pul Sergisi'ni oluşturuyor. Sergide 1860 yılından günümüze kadar Türk ve dünya pullarından oluşan yaklaşık 5 bin pul yer alıyor. Konya'nın ilk Milli Pul Sergisi açılışına; PTT Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş, Konya Valisinin eşi Hatice Doğan, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları, Konya PTT Başmüdürü Mevlüt Keklik, İl Milli Eğitim Müdür Halil Şahin ve ilköğretim öğrencileri katıldı. Pul sergisinde ilköğretim öğrencilerine yönelik; eğitim semineri, Gönül Nevası Tasavvuf Topluluğu sema gösterisi ve birçok etkinlik düzenlendi. Konya 2011 Milli Pul Sergisi açılışında konuşan PTT Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş, ilk milli pul sergisinin 1965 yılında Ankara'da düzenlendiğini 46 yıl sonra Konya'nın ilk milli pul sergisinin ise şu an yapıldığını söyledi.
'KONYA'NIN KÜLTÜR HAYATINA KATKI SAĞLAYACAK'
Hazreti Mevlana'nın 'gel' çağırısına uyarak Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş koleksiyonerleri ve manevi değeri paha biçilemez koleksiyonları Konya halkı ile buluşturmaktan ve bir kültür kenti olan Konya'nın kültür hayatına dünyanın en hobi dallarından olan pul koleksiyonculuğu ile katkı sağlamaktan kıvanç duyduklarını da belirten Özay Atbaş, "İlk Türk pulu 1863'te basılmıştı 2013 yılında 150. yılını kutlayacağız. Son yıllarda kuruluşumuzca filateli hizmetlerinde bir artış vardır. İnternet ortamında da filatelik ürün satışı yapılması ve çocuklara yönelik filatelik eğitimlerin tüm teşkilatımızca verilmesi çağı yakalama yönünde atılacak adımların birer habercisi niteliğindedir. Buradaki sergimizde de çocuklara yönelik bir çok etkinliğimiz bulunuyor. Etkinlerin amacı pullarımızı, filateliyi eğlenceli ve anlaşılır biçimde öğrencilere sevdirmektir" dedi.
SERGİDE İLK TÜRK PULLARI DA YER ALIYOR
Konya'nın ilk milli pul sergisinde çocuklara yönelik organizasyonlarla dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar geniş kapsamlı olarak görülmeyen birçok etkinliğin olduğunu dile getiren Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları ise, Anadolu şehirlerinde filatelinin yaygınlaşmasına yönelik PTT Genel Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliğinin ürünlerini vermeye başladığını bildirdi. Ziya Ağaoğulları, Konya 2011 Milli Pul Sergisi'nde ilk Türk pullarını, 3 kıtaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğu'nun posta tarihini, Kurtuluş Savaşı pullarını ve mektuplarını, Osmanlı Demiryolları posta tarihini, yardım kuruluşları koleksiyonlarını, Osmanlı ve Cumhuriyet posta kartlarını ile Konya, İzmir, İstanbul ve Antalya'yla ilgili şehir koleksiyonlarını göreceklerini de vurguladı.
Konuşmalar sonrası PTT Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş ve Konya Valisinin eşi Hatice Doğan Konya 2011 Milli Pul Sergisi'ni gezerek tarihi pullar hakkında bilgi aldı.
MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri