Konya’nın ilk arabuluculuk merkezi dualarla açıldı

Elife Kazancı, Salih Ünal, Galip Eser, Mehmet Semih Arısoy, Cihan Nebi Kökbudak, Salih Öztürk ve Can Ünal ortaklığında kurulan Konya Arabuluculuk Uyuşmazlık Çözüm Merkezi dualarla hizmete girdi.

Meram Yeni Yol Havzan Girişi'nde faaliyete başlayan Arabulucuk Merkezi'nin açılışına; Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Konya Baro Başkanı Avukat Mustafa Aladağ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Önder Kutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

2013 yılından bu yana yürürlükte olan 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabulucuk Kanunu'na göre Arabuluculuk'un tanımını yapan iş ortaklarından Elife Kazancı, şunları kaydetti: "2018 yılı itibariyle ilk defa iş Mahkemeleri Kanunu kapsamında yapılan özel düzenlemeyle işçi-işveren uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk da uygulanmaya başladı.

1 Ocak 2018 yılından itibaren dava şartı haline getirilmesiyle Şubat ortasına kadar sonuçlanan 10 bin uyuşmazlıktan 7 bin 100 civarında anlaşma sağlanmıştır. Uygulamanın yürürlüğe girdiği ilk 45 gündeki anlaşma oranı yüzde 70'in üzerindedir. Arabuluculuk müstakil bir meslek olarak gelişmekte olup, Arabuluculuk Merkezleri de bu müessesenin ülkemiz hukuk sisteminde daha hızlı bir şekilde hakettiği yere ulaşmasını sağlayacaktır. Arabuluculuk ile taraftar daha hızlı ve ekonomik bir şekilde iradelerine uygun sonuçlara ulaşabilecek, birçok ihtilafın mahkemelere ulaşmadan çözülmesiyle yargının iş yükü azalacaktır. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Sayın Hakan Öztatar'a emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Daire Başkanlığı ve Arabuluculuk Merkezlerinin özverili çalışmalarıyla ülkemizde uzlaşma ve anlaşma kültürünün gelişeceğine inanıyoruz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri