Konya'nın ilim ve fikir önderlerinden Bekir Başarıcı hoca vefat etti

Konya'nın ilim ve fikir önderlerinden ve Merhaba Gazetesi’nin eski yazarlarından Bekir Başarıcı 81 yaşında vefat etti. Başarıcı, dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın tanınmış ilim ve fikir önderlerinden, çok sayıda eser sahibi olan gazetemizin eski yazarlarından Bekir Başarıcı Hakk’a yürüdü. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Abid Başarıcı’nın da babası olan Bekir Başarıcı’nın vefatı derin üzüntüye neden oldu. Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’nün ilk mezunlarından olan, çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanan Bekir Başarıcı, ömrünü İslâmî hassasiyete sahip bir gençliğin yetişmesi için vakfetti.

Bu konuda çeşitli konferanslar veren Başarıcı’nın çok sayıda eserler te’lif etti. 20’ye yakın tel’if ve tercüme eseri bulunan Bekir Başarıcının bilinen en meşhur kitapları arasında “Cihad ve Mücahid” ile “İslamiyet ve ırkçılık” yer alıyor. Başarıcı’nın cenazesi 20 Temmuz Perşembe günü ikindi namazına müteakip Hacıveyiszâde camiinde kılınan cenaze namazının ardından Üçler mezarlığında toprağa verildi. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, başta Türkoğlu ilçe Sağlık Müdürü Mehmet Abid Başarıcı olmak üzere ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

BEKİR BAŞARICI KİMDİR?

1942 yılında Gaziantep Islahiye ilçesi Yaylacık köyünde doğan Bekir Başarıcı, 1962 yılında Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi’nden birincilikle mezun olmuş, aynı yıl Konya Yüksek İslam Enstitüsü’ne girmiştir. 1966’da buradan mezun olan Başarıcı uzun yıllar Türkiye’nin değişik yerlerinde görev yapmıştır. Bekir Başarı’cının 20’ye yakın tel’if ve tercüme eseri bulunmaktadır. Bunlardan “Cihad ve Mücahid” isimli eseri 1970’li yıllarda Müslüman gençlerin ilgiyle okuduğu çok bilinen eserlerindendir. 70’li yıllar boyunca, Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda gibi bir Avrupa ülkesinde konferanslar vermiştir. Konya’nın ve 70’ler kuşağının tanınmış âlimlerinden Bekir Başarıcı hayatı boyunca İslâmi genliğin yetişmesi ve şuurlanması için çalışmış, konferanslar vermiş, eserler telif etmiş, bir çok talebenin yetişmesine öncülük etmiştir. Evli ve dört çocuk babası olan Bekir Başarıcı Arapça, Farsça ve Fransızca dillerini biliyordu.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri