Konya'nın ilçesinde salgın paniği! 2 bin kişi hastanelik oldu

Konya'nın ilçesinde önceki gece yüzlerce vatandaş 'ishal' ve 'kusma' şikayetiyle hastanelik oldu. Seydişehir Devlet Hastanesi'nde görülmemiş bir yoğunluk oluştu.

Konya'nın 66 bin nüfusluk ilçesi Seydişehir'de önceki gece daha önce benzerine rastlanmamış bir olay yaşadı. Yüzlerce Seydişehirli ishal ve kusma şikayetiyle hastanelik oldu. Aynı anda bu kadar insanın benzer şikayetiyle hastaneye akın etmesi akıllardaki soru işaretini artırdı. Sosyal medyada da gündem olan konu ile ilgili 'içme suyu' iddiası ortaya atıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yaşanan olay sonrası içme suyundan numune aldı. Bu kadar insanın neden hastanelik olduğu konusunda henüz bir netlik yokken, aynı şikayetlerle vatandaşlar hastaneye gitmeye devam ediyor.

DÜN GECE HASTANEYE 900 BAŞVURU VARDI

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Ustaoğlu, Seydişehir'de dün geceden bu yana kusma ve ishal vakalarının görüldüğünü söyledi. KOSKİ'nin sudan numune aldığını, testlerin yapılacağını belirten Ustaoğlu, “Henüz bu şikayetlerin neden kaynaklandığına dair bir tahlil sonucu yok. Dün gece saatlerinde hastanedeydim. Aynı şikayetlerle 900 başvuru vardı. Seydişehir Devlet Hastanesi'nde bir yoğunluk oluştu. Dünkü kadar olmasa da bugün de aynı şikayetlerle hastaneye başvuran hemşehrilerimizin olacağını duyuyoruz. Seydişehir'de insanların büyük çoğunluğu çeşme suyu içmiyor. Suyun aşırı kireçli olmasından dolayı vatandaşlarımız hazır su kullanıyordu. Bu şikayetler sudan kaynaklı diyemem ancak vaka sayısının çok olması da başka farklı bir gerekçe ortaya çıkarmıyor. Su dışında insanları hasta eden ne olabilir diye düşünüyoruz. Vatandaşımıza daha tedbirli olmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“KİMSE KORKUSUNDAN TIK DİYEMİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel de Merhaba'ya açıklamalarda bulundu. Özel, hastaneye başvuranların sayısının 2 binin üzerinde olduğunu ileri sürdü. “Hiç kimse korkusundan tık diyemiyor” diyen Özel, daha sonra şunları kaydetti: “Hastaneden yeni çıktım. Sürekli hastalardan ve yetkililerden bilgiler alıyorum. 'Tedbirler alındı, hastanede bir sıkıntı yok' deniliyor. Ancak muayene olmak için Seydişehir Devlet Hastanesi'nde sırada bekleyen birçok vatandaşımız var. 2 bin kişi neden hastanelik olur? İçme suyu dışında başka bir neden görünmüyor. Seydişehir, aslında pırıl pırıl tertemiz bir şehir.”

SEYDİŞEHİRLİLER PANİK HALİNDE!

Seydişehir'in Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mevlüt Mızrak da gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İlçede belirsizlik olduğunun altını çizen Mızrak, “Olayın üzerinden 24 saat geçti, tek bir açıklama yok. Konuşan yok. İlçede yoğun bir salgın var” diye konuştu. Seydişehirlilerin yaşadıkları rahatsızlığın sudan kaynaklı olduğunu düşündüğünü aktaran Gazeteci Mevlüt Mızrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçme suyu Kuğulu Park tarafından geliyor. O su ile karışım olduğu iddiaları var. Hava sıcaksa sıcaktan oldu, kurban kaynaklıysa kurbandan, sudan ise sudan oldu deyin. Halk panik halinde. Yığılma var. Hastanedeki yoğunluk bugün de devam ediyor. Bir evde 4 kişi aynı sıkıntıyı yaşıyor. Salgın olduğu için eczaneler harıl harıl çalıştı. İlçede ilaç kalmadığı yönünde iddialar var. Beyşehir'den doktorların geldiği iddilar arasında. İlçede görev yapan gazeteciler bile bilgi alma noktasında ciddi sorunlar yaşıyor. Tek beklenen net bir açıklama.”

KOSKİ SUDAN HEMEN NUMUNE ALDI

KOSKİ ise ishal ve kusma şikayetlerinin ardından ilçe suyundan numune aldı. Geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Tahlil sonuçlarının çıkmasının ardından daha geniş kapsamlı açıklamaların yapılacağı öğrenildi.

AÇIKLAMA: SONUÇLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ KOSKİ, konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Seydişehir ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacı, Kuğulu mesire alanında bulunan kaynak, İçerikışla mevkiinde bulunan 3 kuyu, Kürtpınarı mevkiinde bulunan 1 kuyu ve Çaltepe mevkiinde bulunan 3 kuyu olmak üzere; toplamda 7 kuyudan sağlanmaktadır. Ayrıca Çaltepe'de su sertliğini azaltıp damak tadını artıracak tesisin yapımını da KOSKİ olarak sürdürüyoruz. İlçe merkezine su sağlayan 2 adet su deposu bulunmaktadır. Bu depolar belirli aralıklarla periyodik olarak temizlenmekte ve şebekeye verilen su, depolarda klorlanmaktadır. Ayrıca, düzenli olarak numune alınarak her ay KOSKİ Genel Müdürlüğü'müzün Akrediteli Merkez Laboratuvarlarında analizi yapılmaktadır.
Bugüne kadar yapılan analiz sonuçlarında şebeke suyunda insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.
Buna ek olarak, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da şebeke suyunun denetim ve kontrolü düzenli olarak takip edilmektedir. Son alınan numune sonuçları da Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri