'Konya'nın her toprağını karış karış gezdim'

Merhaba'ya özel açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Eski Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Konya'dan övgüyle bahsederek, “Konya'nın benim için yeri çok ayrı. Erbakan Hocayla şehrin her toprağını karış karış gezdim” dedi.

2002-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini üstlenen, 2009-2015 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı yapan, son olarak da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeliği görevini yürüten Bülent Arınç, Konya günlüklerini Merhaba'ya anlattı.

EKMEK ARASI HELVAYLA KARNIMIZI DOYURUYORDUK

Konya'nın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Arınç, “Ben, Konya'yı 21 yaşında, öğrenci iken ilk kez yakından tanıdım. Erbakan Hocanın seçim çalışmalarına destek vermek için Konya'ya gitmiştim. 1969 yılı seçimlerinde Konya'nın her yerini Erbakan ile karış karış gezdik” dedi. Konya halkının ferasetine yakından şahit olduğunu aktaran Arınç, 1969 yılı seçim çalışmaları döneminde unutamadığı anılarını da anlattı. Ekmek arası helva hatırasından bahseden Arınç, şunları söyledi: “Yoğun bir seçim dönemi geçiriyorduk. İlçe gezilerine gidiyorduk. Yoğun tempo içinde karnımız çok acıkıyordu. Allah razı olsun, Gesaş'ın sahibi helva gönderiyordu. Biz de o helvaları ekmek arası yapıp yiyorduk, karnımızı öyle doyuruyorduk. Çok güzel günlerdi. Erbakan Hocamızdan gerçekten çok şey öğrendik, Allah ondan razı olsun.”

ARINÇ: “AKYOKUŞ'UN MANZARASI HARİKA”

Konya'nın belediyecilik anlamında da her zaman şanslı bir il olduğunu da dile getiren Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halil Ürün bey, Mustafa Özkafa bey, Tahir Akyürek bey, Uğur İbrahim Altay bey, Konya için güzel işler yaptılar. Yerel yönetimler ve hizmetleri noktasında gerçekten Konya'nın ve Kayseri'nin çok farklı bir konumu var. Konya'nın yemekleri de çok güzel. Akyokuş'un manzarası harika. Her arkadaşımız şehrin gelişimi için elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam ediyor.”

BU DOSYAYA BENİM FOTOĞRAFIMI NEDEN BASMADINIZ”

Arınç'a Merhaba Şehir Dergisi takdim edildi. Arınç, Konya’nın tek şehir dergisi Merhaba Şehir’in yeni sayısını inceledi. Birbirinden önemli dosyaların yer aldığı dergiye ise Arınç, tam not verdi. Merhaba Gazetesini bildiğini belirten Arınç, “Konya Halkı Erbakan Hoca’yı bağrına bastı” başlıklı dosyayı özel olarak inceledi. 1969 yılında 3 Milletvekili oyu alarak Konya'dan bağımsız Milletvekili seçilen Erbakan Hocanın seçim çalışmasının ve o dönemde yaşanılan olayların yer aldığı konulardan oluşan dosya Arınç'ın ayrıca dikkatini çekti. Arınç, esprili bir dille “Bu dosyaya benim fotoğrafımı neden basmadınız” dedi.

BÜLENT ARINÇ KİMDİR?

Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948'de Bursa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Ayşe Sevdiye'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20, 21, 22 ve 23. Dönemde Manisa Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönemde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu. Bu görevi esnasında, 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine atandı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcısı oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri