Konya’nın filmi ‘Direniş Karatay’

Direniş Karatay filminin çekimleri Tüyap Fuar alanına inşa edilen platoda ve fuarın içinde kurulan özel alanda devam ediyor. Film çekimleri ile ilgili basın mensuplarına platoda bilgi verildi

Filmin çekim aşamasını Konya’da faaliyet gösteren basın mensupları inceledi. Film için Türkiye’nin en büyük platolarından bir tanesi inşa edildi. Film, 1243 yılında Kösedağ savaşında Selçuklu Devletini yıkmak için yola çıkan Moğollar'la, devleti korumak için savaşan Celalettin Karatay ve Ahi Evran'ın hikayesini konu alıyor. 2017 yılının en fazla bütçeli filmi olma özelliğini taşıyan 'Direniş Karatay' filminin çekimleri Konya'da yapılıyor. Filmin çekimleri yaklaşık olarak 1 ay sürecek. Film'in 2018 Şubat ayında vizyona girmesi planlanıyor.

FİLMİN KADROSU ÇOK İDDİALI

Filmin yapımcılığını KTO Karatay Üniversitesi üstleniyor. Filmin Senaristi Selman Kayabaşı, Yapımcısı ise Ertuğrul Fındık. Genel Yönetmen koltuğunda Serdar Akar, Yönetmen koltuğunda ise Selahattin Sancaklı oturuyor. Filmin Tarih Danışmanlığını Prof. Dr. İlber Ortaylı yapıyor. Moda Danışmanı Zeynep Kartal, Genel Sanat Yönetmeni Yavuz Fazlıoğlu. Filmde Karatay karakterini Mehmet Aslantuğ canlandırırken, Ahi Evran'ı Fikret Kuşkan, Kutay karakterini Alperen Duymaz, Noyan karakterini Yurdaer Okur, Türkan karakterini Burcu Özberk, İsfihanı karakterini Tuğrul Tülek, Börke karakterini Nik Xhelilaj, Alpdoğan karakterini Bahadır Yenişehirlioğlu, Fatma Bacı karakterini Nefise Karatay, Sultan Gıyaseddin karakterini Ali Buhara Mete ve Olcayto karakterini Volkan Keskin canlandırıyor.

EN BÜYÜK PLATOLARDAN BİRİSİ

Filmin yapımcısı Ertuğrul Fındık çekimlerin tamamının Konya’da yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin en büyük platolarından ve Hollywood standartlarında platonun kurulduğunu da ifade eden Fındık, “Aynı zamanda ilk Selçuklu platosunu kurduk. Genel Sanat Yönetmeni Osman Fazlıoğlu yönetiminde Nisan ayından bu yana çalışıyoruz. Çok değerli oyuncularla birlikte çalışıyoruz. Enerjisi çok yüksek bir film ortaya koyacağımızı düşünüyoruz. Bu film Konya’nın filmidir. Filme Konyalıların yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

250 BİN AKSESUAR SATIN ALINDI

Film için her türlü detayın Selçuklu dönemine uygun olması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Fındık, “Çekimlerimize başladık. Bu ay içerisinde çekimleri tamamlamayı hedefliyoruz. Filmde her detayın dönemi yansıtması için çok yoğun bir gayret sarf ettik. Oluşturmuş olduğumuz 10 kişilik ekip ilçe ve köyleri gezerek film için aksesuar topladı. Bu kapsamda yaklaşık olarak 250 bin aksesuar satın aldık. Ayrıca kostümler için çok özel çalışmalar yürüttük. Geleneksel kıyafetler kullanılacağı için bu konuda da özel tasarımlar yaptırdık. Film çekimlerinde her detayın en iyi şekilde olması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri