Konya'nın en uzun minareli camisi dikkat çekiyor: Tam 78 metre

Adını Konya'nın son dönemde yetiştirdiği büyük alim olan Hacı Veyiszade Mustafa Kurucu'dan alan Hacı Veyiszade Cami, bir özelliğiyle diğer camilerden ayrılıyor. 78 metre yükseklikle bölgenin “en uzun minareli” cami olma özelliğini taşıyor 

Konya, Türkiye illeri cami varlığı bakımından iller sıralamasında 2. sırada yer alıyor. Güncel verilere göre şehirdeki cami sayısı 3 bin 245. 2022 yılında ise Konya'da 7 cami daha yapımı tamamlanarak, Müslümanların hizmetine girdi. Geleneksel tarzda inşa edilen caminin yapımı, 1996 yılında tamamlanarak ibadete açıldı. 

KONYA CAMİ SAYISI BAKIMINDAN TÜRKİYE İKİNCİSİ

Geçmişten bu yana İslam’ın gözbebeği konumunda olan, büyük alimlere ve evliyalara, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya'da, cami sayısı da her geçen yıl artıyor. İstanbul'dan sonra Türkiye'de en fazla camiye sahip olan il ise Konya oluyor. Kapu Cami, Sultan Selim Cami, Alaaddin Cami, Aziziye, İplikçi, Beyşehir Eşrefolu Cami, Akşehir Ulu Cami ve daha birçok tarihi camiye ev sahipliği yapan Konya'ya yeni camiler de kazandırılıyor. Son 1 yıl içinde Konya'da 7 cami tamamlanarak, Müslümanların ibadetine açıldı.

BÖLGENİN EN UZUN MİNARESİNE SAHİP CAMİ 

Bu camiler arasında en dikkat çekenlerden biri de 1986 yılında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapımına başlanan Hacı Veyiszade Camii oluyor. Konya’nın son dönemde yetiştirdiği tanınmış din âlimlerinden olan Hacı Veyiszade Mustafa Kurucu’nun adını taşıyan cami, bir özelliğiyle diğer camilerden ayrılıyor. Şehir merkezinde yer alan ve caminin yanı sıra yayım, misafirhane, müftülük gibi ek tesisleri de barındıran cami, 10 bin cemaat kapasitesine sahiptir. Üçer şerefeli olarak yapılan iki minaresi, 78 metre yükseklikle bölgenin en uzun minareleri olma özelliğini taşıyor.  

EMRE ÖZGÜL 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri