Konya'nın en ucuz merkez ilçesinde kira skandalı! Asgari ücretten fazla

Konya'da merkez ilçeler arasında 'kiraların en düşük olduğu ilçe' olarak bilinen Karatay'da bile en düşük kiralık konut fiyatı 14 bin 250 TL oldu.

Konya'da merkez ilçeler arasında 'kiraların en düşük olduğu ilçe' olarak bilinen Karatay'da bile en düşük kiralık konut fiyatı 14 bin 250 TL oldu. Konuma ve binanın yaşına göre fiyatlar 25 bin liraya kadar yükseldi. Asgari ücretin 17 bin TL, emekli maaşının 12 bin lira olduğu günümüzde kiraların bu denli yüksek olması 'Pes artık! El insaf' dedirtti. Konya'da kiralık daire fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Vatandaşın barınma krizi derinleşiyor. Merkez ilçeler arasında kiraların en düşük olarak nitelendirildiği Karatay'da bile kiralık konut fiyatları zirveyi gördü.

Selçuklu ve Meram'a kıyasla ekonomik geliri daha düşük olan insanların oturmayı tercih ettiği Karatay'da kiraların bu denli yükselmesi, piyasadaki denetimsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. İlçedeki kiralık dairelerin ortalama fiyatı alındı. En düşük kiranın ise 14 bin 250 TL olduğu görüldü.

KONUMA GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR!

14 bin 250 TL'den başlayan kiraların, dairenin bulunduğu konuma, binanın yaşına göre 25 bin TL'ye kadar yükseldiği gözlemlendi. Karatay Şehir Parkı civarında kiralık daire fiyatları ortalama 20 bin lira civarında olurken, Şehir Hastanesi civarında ise fiyatlar 21 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor. Sağlıkçıların o bölgedeki konutlara yoğun ilgi göstermesi kiralık ev fiyatlarını tavan yaptırdı. Fetih Caddesi'nde de kiralar 20 bin ile 25 bin TL arasında değişiyor. Adana Çevre Yolu yakınlarında bulunan kiralık konut fiyatları da 18 bin 500 lira ile 22 bin lira arasında.

KONTROLSÜZ KİRA ARTIŞI!

Ev kiralamak isteyenler genellikle Konya'da yeni evleri tercih ediyor. Asgari ücretin ve emekli maaşının kira fiyatlarına kıyasla çok daha düşük kaldığı şehirde kiraların yüksek olması, vatandaşın tepkisine neden oluyor. Kira fiyatlarını görenler, “Bu kadarına da pes! El insaf” diyerek, tepkisini dile getiriyor. Konya'da kira fiyatlarının son 1 yıl içinde kontrolsüz bir şekilde artması toplumun büyük çoğunluğunu mağdur ederken, denetimsizliğin geldiği boyut da gözler önüne seriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri