Konya’nın en meşhur iki caddesi birleşiyor!

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bu yıl tamamlayacağımız son etap ile Ali Ulvi Kurucu Caddesi ile Fetih Caddesini alternatif bir hat ile birbirine bağlamış olacağız. Bölgede oluşan trafiği de bu çalışmamızla önemli ölçüde rahatlatacağız” dedi

Konya’nın meşhur iki caddesi birbirine bağlanıyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezinde düzenlenen toplantıyla ilçede 5 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 5 yıl içinde ilçeye belediyenin öz kaynaklarıyla 67 yeni tesis başta olmak üzere, birçok yatırımı kazandırdıklarını söyledi.


3 etaptan oluşan Şeyh Ulema Yahşi Caddesi’nin gidiş geliş yönlü olarak 2 etabını tamamladıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bu yıl tamamlayacağımız son etap ile Ali Ulvi Kurucu Caddesi ile Fetih Caddesini alternatif bir hat ile birbirine bağlamış olacağız. Bölgede oluşan trafiği de bu çalışmamızla önemli ölçüde rahatlatacağız” dedi

SON ETAP BU YIL TAMAMLANIYOR
‘Karatay’da ulaşım’ başlığı adı altında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şunları söyledi: “Çimenlik Caddemizi, Küçük Kumköprü Caddemizin 1. etabını, Kanal Caddemizin 1. etabını yeniledik. 3 etaptan oluşan Şeyh Ulema Yahşi Caddemizin gidiş geliş yönlü olarak 2 etabını tamamladık. Bu yıl tamamlayacağımız son etap ile Ali Ulvi Kurucu Caddesi ile Fetih Caddesini alternatif bir hat ile birbirine bağlamış olacağız. Bölgede oluşan trafiği de bu çalışmamızla önemli ölçüde rahatlatacağız.”
2024’TE CADDELER YENİLENECEK
Başkan Hasan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karaaslan Mahallemizde Kosova ve Kamil Yaylalı Caddelerimizi hizmete açtık. Bu çalışmamızla Karaman Yolu’nu Olimpiyat Parkı istikametinden Lavanta Bahçelerimize ve oradan da Saraçoğlu Caddesine alternatif bir hat ile bağlamış olduk. Yine bu bölgemizin ulaşım ağına güçlü bir katkı daha yapıyoruz.
Bezmialem Caddemizi Saraçoğlu Caddesi kesişiminden itibaren uzun bir hat ile Karaman Caddemize bağlıyoruz. Hasan Hüseyin Varol Caddemizin şu anda 1. etap yol açımlarımızı büyük oranda yaptık. 2. etap için 18 imar planı uygulamalarımız devam ediyor. Burada oluşacak yeni hat özellikle Kanal Caddesinin dış kısmında kalan mahallelerimizin Karaman Yoluna bağlantısında ulaşım yükünü önemli ölçüde azaltacak. Cadde yenileme çalışmalarımızı 2024 yılında da sürdüreceğiz.
Kanal caddemizin 1.100 metrelik 2. etabını, Kumköprü Caddemizin 500 metrelik 2. etabını ve 800 metrelik Sarıyakup Caddemizi 2024 yılı programımıza aldık. İlçe merkezimizde bu çalışmaları yaparken merkeze uzak mahallelerimizde de aynı yoğunlukta ulaşım yatırımları yaptık.”
EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri