Konya’nın en meşhur caddesinde sigara içmek yasak!

Konya’da pandemi sürecinde bazı noktalarda tedbir gereği sigara içmek yasaklanmıştı.

Konya’da pandemi sürecinde bazı noktalarda tedbir gereği sigara içmek yasaklanmıştı. O noktalardan biri de şehrin en meşhur caddelerinden olan Mevlana Caddesi’ydi. Cadde girişindeki levhayı görenler, “4 yıl önce alınan karar hayata geçirildi ve Mevlana Caddesi’nde sigara içmek yeniden yasaklandı” yorumunda bulundu.

KONYA BUNU KONUŞUYOR

Konya’da 2020 yılında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince, kaymakamlıklarca tespit edilen, daha çok insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda sigara içmek yasaklanmıştı. Pandemi sürecinde tedbir amaçlı alınan bu karar gereği birçok meydan, sokak ve cadde için sigara içme kısıtlaması getirilmişti. Bu caddelerden biri de Konya’nın en meşhur Caddesi olarak bilinen Mevlana Caddesi olmuştu. Caddenin girişinde asılı olan levha vatandaşları ikiye böldü. Kimisi gördüğü levha sonrası caddede sigara içmenin yasaklandığını ileri sürerken, kimisi de levhanın pandemi sürecinden kaldığını iddia etti. Levhayı görenler, “Konya’nın en meşhur caddesinde sigara içmek yasaklandı” yorumlarında bulundu.

CADDENİN GİRİŞİNDEKİ LEVHADA ‘YASAK’ YAZISI

Mevlana Caddesi girişinde elektrik direği üzerine asılı olan levhada şunlar yazıyor: “İl Hıfzıssıha kurulunca 11.11.2020 tarih ve 18579 sayı ile alınan karar gereği bu caddede sigara içmek yasaklanmıştır.” Bazı Konyalılar da ister pandemi süreci olsun, ister yeni bir karar olsun levha dolayısıyla caddede sigara içmenin yasak olduğunu savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri