Konya'nın bu mahallesine 1 aydır su verilemiyor!

Gölyazı'da kuyular kurudu. Kuyuların kurumasıyla mahallede susuzluk ortaya çıktı. 1 aya yakın bir süredir mahalle halkı perişan oldu.

Gölyazı'da kuyular kurudu. Kuyuların kurumasıyla mahallede susuzluk ortaya çıktı. 1 aya yakın bir süredir mahalle halkı perişan oldu. KOSKİ, mahalleye tankerlerle su taşıdı. Genellikle öğle vaktinde mahalleye gelen tankerler aracılığıyla vatandaşa su verildi. Kovasını, şişesini alan Gölyazı halkı, tankerlerden su çekti. O esnada dramatik görüntüler de ortaya çıktı. Sorunun çözümü için ise KOSKİ tarafından yeni kuyu açıldı. Edinilen bilgilere göre sondaj vuruldu, kuyu çalışmaları tamamlandı. Şu an temizleme yapıldığı öğrenildi. Bir aksilik çıkmaması durumunda mahalleye 3-4 gün içinde su verileceği belirtildi. Gölyazı halkından da haber servisimize yaşanan mağduriyet ile ilgili çok sayıda mesaj gönderildi. Mesajda, ortak olarak şu ifadelere yer verildi: “Cihanbeyli'ye bağlı Gölyazı Kasabasında bir aydır su yok. Halk perişan. Hayvanlar susuz. Bağ bahçe susuz. İmza kampanyası başlatıldı. Halk, sesini duyurmak istiyor. Daha bir yetkili çıkmadı. Rica etsek bu mağduriyetimizi dile getirebilir misiniz? Gerçekten insanlar mağdur ve perişan. Su, herşeydir.”

Konu ile ilgili Gölyazı Mahalle Muhtarı Murat Karataş da sorularımızı yanıtsız bırakmadı. Muhtar Karataş, sorunun çözümü için KOSKİ'nin ilk günden bu yana elinden geleni yaptığını, KOSKİ'ye teşekkür ettiğini dile getirdi. Muhtar Karataş, KOSKİ yetkilileri ile irtibat halinde olduklarını, bir aksilik çıkmaması durumunda mahalleye 3-4 gün içinde su verileceğini öğrendiklerini kaydetti. Gölyazı halkı, sosyal medyadan da seslerini duyurmak için paylaşımlar yaptı. Ayrıca imza kampanyası da “Gölyazı'da su yok. Su istiyoruz” başlığıyla başlatıldı.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri