Konya’nın bu ilçesine 3,5 Milyon dev yatırım! Jeotermal kaynak araması yapılacak

Konya, son zamanlarda yatırım yapılmak istenen birçok alanda öncü konumda. Alınan son bilgilere göre, Konya'da 3,5 milyon liralık dev bir yatırım gerçekleşecek.

Konya’nın Sarayönü ilçesinde, ruhsatlı bir bölgede iki sondaj kuyusu açılarak jeotermal enerji kaynakları aranacak. Bu yatırım, bölgeye enerji potansiyelini artıracak önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

JEOTERMAL KAYNAK ARAMA PROJESİ BAŞLIYOR

Enerji Günlüğü’nün haberine göre, Konya Sarayönü ilçesinin Kadıoğlu Mahallesi yakınlarında bulunan 5000 hektarlık ruhsatlı alanın 3600 metrekarelik bölümünde jeotermal kaynak arama çalışmaları yapılacak. Aynı zamanda Çeşmelisebil Mahallesi sınırları içinde de 3600 metrekarelik başka bir alanda sondaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu projeyi yürüten Samet Ali Yavuz, bölgedeki enerji potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

3,5 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Toplamda 3,5 milyon TL değerinde olan proje kapsamında RN

.42.00.2023.JEO.12 ruhsat numaralı alanda bir sondaj kuyusu açılacak. Aynı şekilde ARA.42.00.2023.JEO.24 ruhsat numaralı alanda da bir başka sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Her bir arama faaliyeti sırasında 4 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

ÇALIŞMALARIN SONUCUNA GÖRE ADIMLAR ATILACAK

Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğer jeotermal kaynak bulunursa, kuyu ağzı vana ile kapatılarak kontrol altına alınacak. Kaynak bulunmadığı takdirde ise kuyu ağzı betonla kapatılarak güvenlik tedbirleri alınacak.

Bu önemli yatırım, Konya'nın Sarayönü ilçesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlaması açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri