Konya'nın bu ilçesinde vatandaş abdest alamıyor! Kıyafetler gri oldu

Ahırlı'da musluktan akan kahverengi su, ilçe halkını rahatsız etti. O anları görüntüleyen Gazeteci Ali Sait Öge, “KOSKİ'nin sayesinde bırakın içmeyi, beyaz çamaşırları bile gri giyer olduk. Ne abdest alabilirsiniz, ne bulaşık yıkayabilirsiniz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile ilgili şikayetler son günlerde arttı. Seydişehir'de kısa süre önce sudan kaynaklandığı iddia edilen ancak ilgili kurum KOSKİ tarafından yalanlanan ve günlerce konuşulan ağır ishal ve kusma vakasının ardından, korkutan bir görüntü de Ahırlı'dan geldi. Ahırlı'da evlerdeki musluklardan temiz su değil, çamurun aktığı görüldü.

KOSKİ YALANLADI BEKTAŞ SUDAN DEDİ

Yaklaşık 2 hafta önce Seydişehir'de binlerce insan hastanelik olmuş, gerekçesinin ise su olduğu öne sürülmüştü. KOSKİ, aldığı numuneler sonrası suyun temiz olduğunu açıklasa da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Bu kadar akut, bu kadar yaygın, binlerce insanı etkileyen ve kuvvetle muhtemelen sudan kaynaklandığı tespit edilen, bir vakayı üstlenmeyen bir KOSKİ idaresiyle karşı karşıyayız” demişti.

BEYAZ ÇAMAŞIRLAR GRİ OLDU!

Bu konu tartışılırken, korkutan bir görüntü bu kez de Gazeteci Ali Sait Öge'nin telefonunun kamerasına yansıdı. Gazeteci Öge, Ahırlı'da musluktan akan suyun rengini ve durumunu paylaştı. Bu paylaşım, “Bize, Konya'da reva görülen su bu mu” sorusunu akıllara getirdi. O anları Facebook hesabından paylaşan Gazeteci Ali Sait Öge, paylaşımında şunları belirtti: “Ahırlı ilçemizin sularının durumu. KOSKİ'nin sayesinde bırakın içmeyi, beyaz çamaşırları bile gri giyer olduk. Ne abdest alabilirsiniz, ne bulaşık yıkayabilirsiniz.”

KONYA GİBİ BİR ŞEHİRDE HASTA OLUYORUZ!

Öge'nin paylaşımına birçok yorum geldi. Osman Akkaş isimli bir vatandaş, “İçerikışla'daki pompalar niçin sadece Etibank'a su basıyor, araştırın Ali Bey. Seydişehir'in içimi hoş memba suyunu Etibank'a peşkeş çekerse belediye... Vatandaşa da bu çamurlu kuyu suyu kalır. Geçen hafta sadece 10 saat kaldık. İster istemez su ihtiyaç. Ailecek hastayız. Konya gibi suyu bol bir memlekette sudan hasta olunuyor. Geçtim çamaşırı...Göksu suyu niye gelmiyor Konya şebekesine. Lafa geldi mi yer altı suyu almak tehlikeli. Niçin belediye yüzlerce kuyuyu şebekeye veriyor? Göksu denize akarken hem de” dedi. Ahırlı halkının akan sudan dolayı rahatsız olduğunu ifade eden vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nü Ahırlı'ya davet etti. Ahırlıların mağdur olduğunu söyleyenler oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri