Konya’nın bu ilçesinde kusan kusana! İçme suyu iddiası akılları karıştırdı

Seydişehir’in ardından şimdi de Ereğli’de birçok vatandaş kusma, ishal, ateş ve halsizlik şikayetiyle hastanelik oldu. Ereğlililer, içme suyundan zehirlendiğini iddia ederken, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol, ‘Suda problem yok’ dedi

Konya’nın Ereğli ilçesinde hastane acil servisleri birkaç gündür tıklım tıklım doluyor. Günün 24 saati acil servisi dolduran Ereğlilerin büyük kısmı bulantı, kusma, ateş ve halsizlik şikâyeti ile hastanelere akın ediyor. Vatandaş, içme sularından zehirlendiğini iddia ediyor. Bir süre önce Konya’nın Seydişehir ilçesinde de aynı problem yaşanmış, binlerce Seydişehirli kendini hastanenin acil bölümüne zor atmıştı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINDAN SU İDDİASI ÜZERİNE AÇIKLAMA

Şikayetlerin artması, problemin içme suyundan kaynaklandığı iddiaları üzerine AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Erol, şunları belirtti: “Ereğli’mizde yaşanan bulantı kusma ishal vakaları sebebiyle ilgili vatandaşımızın talepleri üzerine yetkili makamlarla (Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi ve KOSKİ) yaptığımız görüşmeler sonucunda, yapılan su numunesi analizlerinin temiz, sudaki klor seviyesinin ideal seviyede olduğunu öğrendik. Sağlık birimlerimize başvuran hastalarda yapılan testlerde de sudan kaynaklı herhangi bir etkene rastlanılmamıştır. Yetkili makamlarca vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan suları kullanmaması, sebze ve meyveleri iyice yıkamadan tüketmemeleri, aşırı sıcaklara fazla maruz kalmaması önerilmiştir. Sürecin hızlı bir şekilde atlatılması için vatandaşların hassasiyetlerini, içme suları ile ilgili dayanağı olmayan söylentilere inanmamalarını bekliyor, hastalanan hemşerilerimize acil şifalar diliyoruz.”

ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM EDİYORLAR!

İYİ Parti’de siyaset yapan Ereğlili Yaşar Yaman da salgın ile ilgili şunları söyledi: “Dün Ereğli'den Erdemli’ye yanıma gelen kızım akşam hastanelik oldu. Doktor, serum falan derken rahatsızlığın Ereğli’de olan salgın hastalıktan kaynaklandığı anlaşıldı. Bence KOSKİ, ilçe sağlık müdürlüğü, belediye, kaymakam yani sorumlular kimse açıklama yapmalıdır. İvriz’den Abudder Dede Mez. yanındaki su deposuna kadar olan asbestli borudan döşeli 40 yıl önce yapılan hat neden değiştirilmez? Bu hat değişmedigi ve su yetersiz kaldığı için şebekeye kuyu suyu basılıyor mu? Salgın bundan mıdır, yoksa sebebini araştıracak bir çalışma var mı?
Enerji harcamadan kendi cazibesi ile akan İvriz suyunu vatandaşa oldukça pahalıya satan KOSKİ Ereğli'den aldığı bu paraları Ereğli’ye tekrar harcıyor mu? Bu salgın ile ilgili üç maymunu oynamaya devam eden yetkililer bir ses verin. Seçim yok, siyasilerin de ilgilenmesi gerekmiyor herhalde.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri