Konya'nın bu ilçesi yerel seçimlerde sandığa gitmeyecek! İşte nedeni

2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçim öncesi Konya'da bir ilçeden çok farklı bir karar çıktı. Yunak Saray Mahallesi sakinleri bölgede, sorunların çözülemediğinden dolayı yerel seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldığını duyurdu

Yerel seçim öncesi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49,14 oy alıp, belediye seçimini kazandığı Yunak'ta seçmenler çok farklı bir karar aldı. Sosyal medya platformunda yayın yapan bir vatandaş, mahalle sakinlerinin neden seçime gitmeyeceklerini anlattı. Yayın yapan vatandaş, birçok kez dile getirilmesine rağmen su ve çöp sorunlarının giderilmediğini ifade ederek, tepkili olduklarını belirtti.

SU GELMEZSE, MAHALLE TEMİZLENMEZSE BİZ YOKUZ

Konya'nın Yunak ilçesi Saray Mahallesi sakinleri, seçim öncesi aldıkları kararla, AK Parti'yi protesto etti. Mahalle sakinleri, yerel seçimde sandığa gitmeme kararı aldı. Bir vatandaşın sosyal medya platformunda açtığı canlı yayında, bir izleyici tarafından yayın yapan kişiye Saray Mahallesi sakinlerinin neden oy kullanmayacağı soruldu. Yayın yapan kişi de mahallelinin sorunlarının çözülemediği için sandığa gitmeme kararı aldığını söyledi. Resul Yiğit isimli vatandaş o yayında şunları söyledi: “Bizim köyümüz 1954’ten bu yana üç kuyu bölgesinden su alıyordu ve tapusu da köye aitti. Ancak bugün geldiğimiz nokta biz sudan faydalanamıyoruz. Bütün bunların yanında biz yeni içilebilir kullanılabilir sular keşfettik bunların analizlerini yaptık ama biz şu anda KOSKİ’nin yüzde 70 kullanılamaz rapor verdiği suyu kullanıyoruz. Bakın içilemez değil yüzde 70 kullanılamaz suyu içiyoruz. Evimizde bütün elektrik eşyalarımız kireç içerisinde kaldı. Biz bu durumu muhtarımızla beraber KOSKİ’ye ilettik ancak yetkililer hiçbir adım atmadı. Biz bulduğumuz tatlı suyu kullanmak istiyoruz. Ancak buna da izin verilmiyor. Bizim bulduğumuz sulara analiz yaptırdık ve yüzde 97 oranında kullanılabilir ve içebilir raporu aldık. Yetkililer bir çalışma başlatıp bu suyu bizi vermiyorlar. Bizim KOSKİ’den isteğimiz bu bulduğumuz suya kuyu vurarak mahalleye dağıtması. Sokaklarımız hayvan kedi pisliğinden geçilmiyor. veba hastalığının yayılmasından korkuyoruz. Sokaklarımız temizlenmiyor. Biz bütün köylü halkı ve muhtarımız dahil olmak üzere olarak sandığa gitmeyeceğiz. Su gelmediği ve mahallelerimiz temizlenmediği sürece kimseye oy vermeyeceğiz.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri