Konya'nın Beyşehir ilçesinde mermer ocağı krizi!

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Belediyesi tarafından Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Mahallesi’nde yürütülen mermer ocağı işletmesine ilişkin faaliyetlerde ocak sahasında hukuksuz hiçbir işlem yapmadıklarını belirtti

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’ya, önceki gün yaptığı yazılı basın açıklamasına ithafen sosyal medya hesabından cevap veren Başkan Bayındır, şikayete de konu olan mermer ocağı işletmesiyle ilgili olarak, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde de gündeme gelen, Hüyük/İmrenler bölgesinde Beyşehir Belediyemiz bünyesine kazandırılmak üzere diyabaz türü mermer ocağı işletmesine başvurarak ruhsatını almıştık. Evet, bu ocak şikayet konusu olmuştur. Hukuki zeminleri incelendiğinde kanunsuz bir işimiz olmadığı ortadadır ve gerekli belgeler tarafımızdan ibraz edilmiş olup şikayet konusunda takipsizlik kararı verilmiştir”şeklinde ifadelere yer verdi.

Sosyal medya hesabında bu belgeleri de paylaşan Başkan Bayındır, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devletini olduğunu aile boyu en iyi bilenlerden olduğumuzu tüm Beyşehir halkı iyi bilir!

“KAÇAK KAZI SÖZKONUSU DEĞİLDİR”

Bizler, bahse konu ocak sahasında hukuksuz hiçbir işlem yapmadık. Burada bir kaçak kazı yapılması söz konusu değildir. Ek belgelerde de görüleceği üzere, Maden Kanununun 17. maddesine istinaden taşın kalitesini görme adına numune alma hakkımızı kullandık. Hatta küçük bir dipnot bu hukuksuzluk ibaresi eski adıyla Martı ve Yalı Düğün Salonunun yıkımı konusunda da gündeme getirildi ancak bizler orada da Mahkemece alınan yıkım kararının uygulanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazısı üzerine yıkım kararını uyguladık. Dolayısıyla bizim usul dışı, kanun dışı bir işimiz yok !

“ŞEHRİMİN İŞ İSTİHDAMINA, YARINLARINA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Benim bu ocağı şehrime kazandırmak istememdeki amaç ise; şehrimin iş istihdamına katkıda bulunmak, Beyşehir Belediyesi için gelir kaynağı olması ve Üreten Belediyecilik felsefemin gereği Şehrimin yarınlarına katkıda bulunmak istememdendir.Şehrimin yarınları derken bu konu benim için yeni bir hadise değildir. Şehrimize, 1996 yılında tekstil fabrikasının kazandırılmasında, Üniversitenin kazandırılmasında, Organize Sanayi’nin kazandırılmasında, Şehrimin dağlarındaki bütün mermer ocaklarının açılmasında öncülük ettiğimin sizler zaten yakın şahidisiniz.

“BEN YÖNLENDİRİLMEM, YÖNLENDİRİRİM”

Benim ömrüm, dün olduğu gibi bugünde bu şehrin yarınlarını düşünmek ve buna hazırlamakla geçiyor. Dolayısıyla ben yönlendirilmem, yönlendiririm. 31 Mart 2019 Seçimleri öncesindeki tüm söylemlerim ve göreve başladıktan sonraki tüm beyanatlarımda da belirttiğim üzere benim tek bir gayem var ve bunun için çalışıyorum: Önce Beyşehir.Zaten benim gelişim Beyşehir’de birliği sağlamak, şehrimin kaynaşıp tek vücut olması ve Beyşehir Birliği’nin yeniden tesisi üzerine kuruludur.

Paylaştığımız tüm belgelerden de görüleceği üzere, Sayın Milletvekilimizin açıklamalarında kendisine yanlış bilgilendirmeler yapıldığı aşikar. Tekrar ediyorum ki; Usul dışı, kanun dışı ithamlarını kabul etmiyorum. Maden işletmeciliği konusunda da bilgi ve tecrübemin dışına çıkacak bir harekette bulunmadık!

“SÖZ DÜELLOSUNDA YOKUM”

Değerli Milletvekilimizin de açıklamalarında bahsettiği üzere bu mermer ocağı konusu dahil hiçbir konuda bir bölünmüşlük içerisine girmeden, önce Beyşehir gayesiyle çalışarak ve konuları sosyal medya üzerinden değil de yüz yüze çözme bakış açısının daha faydalı olacağını, karşılıklı tartışmaların hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını,Sayın Milletvekilimiz dahil tüm kamuoyunun bu mermer ocağı tartışmasını artık sonlandırmasını, bizim açımızdan bu davanın hakkımız olduğunu bildiğimizi ve bu konuda da hakkımızı hukuki zeminde arayacağımızı bildiriyorum.

Söz düellosunda yokum! Gün gelir konuşacaklarımı bizatihi şahısların yüzüne konuşurum!”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri