Konya'nın Avrupa sınavı

40. Ümit ve Genç 21 Yaş Altı, Karate Şampiyonası Konya'da yapılacak. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, bu tür organizasyonların Konya'ya güç kattığını söyledi

40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 8-10 Şubat tarihlerinde Konya'da yapılacak. Bu şampiyonada mücadele edecek Karate Milli Takım Kadrosu Rixos Hotel'de kampa girdi. Konuyla ilgili olarak, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile birlikte Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tekvando Federasyonu As Başkanı Hikmet Yanartaş antrenörler ve sporcular katıldı. Toplantıda konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan federasyonların Konya'da düzenledikleri spor faaliyetlerini çok değerli bulduklarını belirtti. Sportif faaliyetlerin turizm açısından çok önemli olduğunu anlatan Doğan, ''Konya olarak inanç ve kültür turizmi üzerine kendimizi organize ederken, diğer turizm faaliyetlerinden de yararlanmayı düşünüyoruz.

Kongre ve spor turizmi konusuna büyük ilgi duyuyoruz. Bu organizasyonlar bize güç katıyor. Karate Federasyonu'na bu fırsatı bize sunduğu için teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Rixos Otel'de düzenlenen şampiyona tanıtım toplantısında, en son yapılan gençler şampiyonasında 17 madalya kazandıklarını, genel klasmanda Avrupa ikincisi olduklarını belirtti.Avrupalıların Selçuklu başkenti Konya'yı görebilmeleri için şampiyonanın Konya'da yapılmasını uygun gördüklerini vurgulayan Delihasan, “Şampiyonanın Konya'da yapılması için Başkan yardımcım olan Konyalı Hikmet Yanartaş'ın büyük çabasının olduğunu ifade etti. Konya'da yapalıcağını bildirdiğimiz Avrupa Karate Federasyonu İstanbul, İzmir gibi illere alınmasını istedi ancak biz Konya'da yapacağımız bildirdik.

Bu tarz organizasyonların Anadolu şehirlerinde de yapılmasından yanayız. Konya'da yüksek katılımlı bir şampiyona yapacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar 23 ülke katılmak için başvurdu. Başvuru süreci devam ediyor. Bu rakamın 40 ülkeye kadar çıkacağını öngörüyoruz. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. 'Şu kadar madalya alacağız' demek yanıltıcı olur. Zirvede olmak için çalışacağız. Ortalama 15-20 arasında madalya bekliyoruz. Tüm Konyalıları maçlara davet ediyoruz” diye konuştu. Delihasan, şampiyonaya destek veren Konya Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer sponsorlara teşekkür etti.

BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİLİĞİ İLK DEFA KONYA'DA UYGULANACAK

Karete Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Uluslarası müsabakalarda baş örtüsü serbestliğinin 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlandığını ve ilk Avrupa Şampiyonasında sporcular başörtüsü ile mücadele edebilecek. Bu ilkin Konya'da yaşanmasının ise güzel bir tesadüf olduğunu ifade etti. Delihasan, “Uluslar arası müsabakalarda başörtüsü serbetliği için İran ile birlikte Avrupa Karete federasyonuna başvuruda bulunduk. En son Paris'te yapılan toplantıda bu konu karara bağlanarak başörtüsü müsabakalarda serbest bırakıldı. Ancak baş örtüsü için belli kriterler olacak sporcularımız başlarını onagöre öretecekler. Mesela başörtüsünde iğne kullanılmayacak. Başörtüsü kulanan sporcularımız bu kriter ve şartları biliyorlar buna göre hareket ederek müsabakalara başörtülü bir şekilde çıkabilirler” diye konuştu.
 
VALİ AYDIN ANTRENMANI ZİYARET ETTİ

Konya'da 8-10 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda mücadele edecek Karete Milli Takımı Rixos Hotel'de kampa girdi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, antrenman yapan sporcuları ziyaret ederek başarı dileğinde bulundu. Vali Doğan bir süre antrenmanı izleyerek sporculara kısa bir konusma yaptı. Aydın Nezih Doğan sporculara çalışmalarında kolaylıklar dilerken madalya konusunda kendilerine güvendiklerini ifade etti. Karete Milli Takım kadrosunda 15 kadın ve 19 erkek sporcu bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri