Konya'nın artıkbir DOSD'u var

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu ay içinde eğitimler başlayacak. Özel çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarına dokunacağız” dedi

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek olan Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD) projesinin tanıtım toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Latif Selvi, Selman Özboyacı, Mustafa Hakan Özer, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, rektörler, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, özel çocuklar için özel bir günde bir arada olunduğunu söyledi. Konya'nın birçok konuda örnek bir şehir olduğunu belirten Erdem, “Konya, sıkıntıda olunan her konuda, devletinin yanında olan da bir şehir. Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi, Türkiye’ye örnek bir çalışma olacak. Bütün paydaşları kutluyorum. Bizim anlayışımız 'bir insanı kurtaran, bütün insanlığı kurtarmış' anlayışıdır. Şimdi DOSD’luk zamanı” şeklinde konuştu.

KONYA'NIN YENİ MARKALARINDAN: DOSD

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise şunları dile getirdi: “Hayatın her alanında şehirimizin gelişmesi için büyük çaba sarfediyoruz. Konya modeli belediyecilik anlayışıyla şehrimize hizmet ediyoruz. SOBE Türkiye’de değil, yurt dışında da marka oldu. Karatay Belediyesi’nin Alzheımer Gündüz Yaşam Merkezi de öyle oldu. Şimdi sıra DOSD’da. Konya’nın inşallah yeni markalarından biri de DOSD olacak. Biz, bu kardeşlerimize, çocuklarımıza imkân verildiğinde çok önemli ve başarılı işlere imza attıklarına şahit oluyoruz. Bizler için önemli bir hazine bu proje. Kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden biri oldu DOSD. Konya için yeni değerler üretmek için çalışmaya azim göstereceği. Daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz.”

MANEVİYATI OLAN CİDDİ BİR PROJE

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, önemli bir güne şahitlik edildiğini ifade etti. Konya belediyelerinin sosyal projeleriyle Türkiye’de ses getiren işlere imza attıklarının altını çizen Zorlu, “Bu projeye destek vermekten mutluyuz. Elimizden gelen imkânları seferber ediyoruz. DOSD projesi, sadece maddiyatı değil, maneviyatı da olan ciddi bir proje. Sevap kazanacağımız bir amel işlediğimizi düşünüyorum. Herkese teşekkürler” dedi.

SOBE GİBİ DOSD DA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEK

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise şöyle konuştu: “DOSD, çok değerli bir proje. Bu tarz projeleri sosyal duyarlılık ve sorumluluk olarak görüyoruz ve buna göre adımlar atıyoruz. Sağlıklı her bir bireyin, birer engelli adayı olduğunun bilinmesi gerekir. Özel bireylerimize imkân tanındığında büyük işlere imza attıklarına şahit oluyoruz. Konya şehir merkezinde profesyonel anlamda DOSD ile hizmet verilecek. SOBE gibi DOSD da bu anlamda önemli bir rol üstlenecek.”

AİLELER OLARAK DOSTLUK ELİNİ SOMUT ŞEKİLDE İLK KEZ GÖRDÜK

Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu,

“Bu proje, hayata karşı mücadelelerinde özel çocuklarımızın yanlarında durmak, eğitimlerine destek vermek için yapılan proje. Hayırlı olsun. Down sendromlu bireyler, çevrelerine müthiş enerji yayar. Onların gülümsemesi, hepimize ilham veriyor. Merkezin başkanlık görevini mutlulukla kabul ettim. Herkese teşekkürler” diye konuştu. Aileler adına bir konuşma yapan Hakkı Kutlu ise şunları söyledi: “Biz ilk defa aileler olarak dostluk elini somut bir şekilde yanımızda hissediyoruz. Emekleri için herkese teşekkür ediyorum.”

ÖZEL ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNACAĞIZ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, görev süresi boyunca birçok yatırıma imza attıklarını, açılışlar yaptıklarını aktardı. “Meram ve Konya’ya değer katıyor olmanın mutluluğunu yaşadık” diyen Başkan Kavuş, “ Gencinden yaşlısına birçok kesime Meram’da çok sayıda yatırım yaptık.

Bugün ise +1 daha fazla mutluluk için buradayız” şeklinde konuştu. DOSD'un Meram Belediyesi, NEÜ ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, STK ortaklığıyla oluşturulmuş bir proje olduğunu hatırlatan Kavuş, “Artık Meram’da bir DOSD’unuz var. Hikayemiz down sendromlu bireylere öncülük etme hayaliyle başladı. Bu kardeşlerimizin hayatlarına dokunmak için yola koyulduk” dedi.

BU AY İÇİNDE EĞİTİMLER BAŞLIYOR

Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin amaçlarından da bahseden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erken tanı konması ve gerekli tedavilerin gerçekleştirilmesi, bu bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması, düşünen, üreten ve toplumla bütünleşen bireylerin ortaya çıkması amaçlarımız arasında yer alıyor. DOSD'u gerçekten çok kıymetli bir proje olarak görüyoruz. İnşallah bu proje adından da söz ettirecek. Özgün ve modern yapısıyla örnek olacak. Pek çok programın ortaya koyduğu bilgiler harmanlanacak. Ortaya yeni bir eğitim modeli konulacak. 8 bin 835 metrekare arsa üzerinde, içinde 6 bireysel eğitim sınıfı, 2 grup sınıfımız olacak. Spor atölyesi, fizik tedavi merkezi, mutfak ve konaklama alanları olacak. DOSD, doğa ile iç içe özel bir lokasyonda yer olacak. Merkezimiz, Durunday Mahallesi’nde. Ulaşım kolay olacak inşallah. Son rütuşlar yapılıyor. Bu ayda eğitim başlayacak. Taş üstüne taş koyan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Biz, farklılıklarımızla güzel ve anlamlıyız. İyilik hareketinin katlanarak büyümesini istiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri