Konya'nın 31 yıllık kitapçısını ekonomik kriz vurdu! Dükkanı kapatacak

Konya'nın 31 yıllık kitapçılarından olan Nüve Kitabevi, ekonomik gidişattan dolayı Rampalı Çarşı içindeki dükkânını kapatmaya karar verdi. İşletme Sahibi İsmail Çalışkan, “Bu kadar dayanabildik, üzgünüz” dedi

2018 yılından bu yana olumsuz etkisini gösteren ekonomik kriz, sektörleri bir bir vuruyor. Kimi işletmeler küçülmeye giderken, kimileri de kepenk indiriyor. Kepenk indiren esnaflara bir yenisi daha eklendi. Konya'nın kültürel hayatına ciddi katkılar sunan, 31 yıldır 'Nüve Kitabevi' adıyla okurlara farklı kitap çeşitleri sunan, aranıp da bulunamayan kitapların satıldığı yer olarak bilinen Nüve Kitapevi, ekonomik gerekçelerden ötürü satış mağazasını kapatma kararı aldı. Bu karar, Konya'daki birçok kitapseveri derin üzüntüye boğdu.

OKURDAN UZAKLAŞACAK OLMAK BİZİ ÇOK ÜZÜYOR

Nüve Kitabevi İşletme Sahibi İsmail Çalışkan, 38 yıldır sektörde hizmet verdiğini söyledi. Bu süre içinde Konya'nın kültürüne ciddi katkılar sunduklarını belirten Çalışkan, “Son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu koşullar dolayısıyla bu ay sonu mağazacılık hizmetimizi sonlandırıyoruz” dedi. 16 yıl Zafer'de 15 yıldır da Rampalı Çarşı'da kitap sattıklarını dile getiren Çalışkan, “Üzgünüm. Biz, sadece kitap satmaya yönelik faaliyet yapmıyorduk. Nüve Kültür Merkezi'nin ilk 15 yılı sadece kültürel faaliyetlerle geçiyordu. Konya ve ulusal basın bu anlamda bizi o dönemlerde gayet iyi takip ediyordu. Okurdan uzaklaşmak, insansız bir hava sahasına dönmek, bizi üzüyor ama gelinen koşullar dolayısıyla da mantık dairesinde düşündüğümüzde böyle olması gerektiğini şu an için savunmak durumunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

PANDEMİDE KİMSEDEN 1 KURUŞ DESTEK GÖRMEDİK

İş yeri giderlerinin çok arttığının altını çizen İsmail Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2018 yılından bu yana ekonomik anlamda her sektör büyük bir zorluk çekiyor. Daha sonra pandemi geldi. O süreçte 6 buçuk ay dükkanlarımız kapalı kaldı. Kimseden de 1 kuruş destek görmedik. Sonuç bu.

Kapatacağımızı duyan kültür ve sanat camiası, üzüntülerini dile getirdi. Onlardan kopmayacağız. Sadece somut olarak bir yerde olmayacağız artık. Online satış yapacağız. Türkiye ve Konya koşullarına 30 yıl dayanabildik. Ben, bize maddi ve manevi destek veren tüm okurlarımıza teşekkür ediyorum ve 'Hoşçakalın' diyorum.”

TÜRKİYE'DE ÇEŞİTLİLİĞİ BU KADAR FAZLA OLAN İKİNCİ DÜKKAN YOK

“Sadece okura hitap ediyoruz biz” diyen Nüve Kitabevi İşletme Sahibi İsmail Çalışkan, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Türkiye'de okuma seviyesinin çok düşük olduğu bir durum söz konusu. 'Sadece okura hitap ediyoruz biz' dedim ya. Tıp ve hukuk haricinde bütün yayınları mağazamızda satıyorduk. 30 yıldır böyleydi. Bu konuda çok mütevazi olamayacağım. Türkiye'de somut olarak bu kadar çeşit kitabı bir arada bulunduran ikinci bir yek yok, olmaz. Dünyadaki bütün kutsal kitapları, hangi dine mensup olursa olsun gelip talep ederse bir vatandaş temin ettik. Nasip olursa bu haftadan itibaren de dükkânı kapatacağımız güne kadar indirimli satış yapacağız. 14-31 Ağustos tarihleri arasında tüm kitaplarda yüzde 50 indirime gideceğiz.”

DÜKKÂNA 'ÖZÜR DİLERİZ' PANOSU ASILDI

Ayrıca Nüve Kitabevi İşletme Sahibi İsmail Çalışkan tarafından Rampalı Çarşı içindeki dükkâna da kocaman bir yazı panosu asıldı. Asılı olan panoda şu ifadeler yer aldı: “Son dönemde döviz endeksli fiyat artışlarından dolayı, kitapların üzerinde bulunan fiyatların, cüzi bir kısmı güncellenmiş olabilir. Kitaplar, sistemimizde güncel fiyatlardan işlem gördüğü için, yaşanabilecek küçük sıkıntılardan dolayı özür dileriz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri