Konya’nın 125 toplanma alanı hangi bölgelerde?

Afetlere karşı Konya'nın 31 ilçesinde 125 toplanma alanı bulunuyor. Bu alanların 16'sı Selçuklu'da, 8'i Karatay'da, 7'si ise Meram'da yer alıyor. İlçeler arasında en az toplanma alanı ise Yalıhüyük'te

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin acılarını sarmaya devam ediyor. Yaşanan depremlerde 45 bine yakın insan hayatını kaybetti. Konya'da bu depremlerin ardından en çok merak edilen konuların başında “Konya'daki toplanma alanları” oldu. Vatandaş, “Konya'da toplanma alanları nerede” sorusunu soruyor.  Konya'da yaşanacak muhtemel afetlerde, afetzedelerin toplanacağı park, bahçe ve korunaklı alanlar bulunuyor. Vatandaş, toplanma alanlarının tam olarak neresi olduğunu ise bilmiyor. 31 ilçesi bulunan Konya'da toplamda 125 toplanma alanı bulunuyor. İlçeler arasında en fazla toplanma alanının bulunduğu yer Selçuklu olurken, en az toplanma alanının bulunduğu ilçe ise Yalıhüyük oldu

SELÇUKLU'DAKİ ALANLAR ŞÖYLE

Selçuklu Kardelen Parkı, Selçuklu Salı Pazarı, Selçuklu MTA Parkı, Selçuklu Japon Parkı, Selçuklu Yazır Mahalle Parkı, Selçuklu Sancaktepe Parkı, Selçuklu Eski Sanayi Parkı, Selçuklu Saray Bosna Parkı, Selçuklu Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi ve Parkı, Selçuklu Kalehan Parkı /Ecdat, Selçuklu Kanyon Parkı, Selçuklu KültürPark, Selçuklu Selahaddin Eyyubi Parkı, Selçuklu Kelebekler Vadisi, Selçuklu Türk Yıldızları Parkı ve Selçuklu Büyükşehir Stadyumu Selçuklu sınırları içerisindeki toplanma alanları olarak biliniyor. Selçuklu'da 16 toplanma alanı bulunuyor.

MERAM VE KARATAY'DAKİ TOPLANMA ALANLARI

Meram'da toplanma alanı olarak bilinen yerler ise şunlar: “Meram Şehit Erol Olçok Parkı, Meram Evliya Çelebi Parkı, Meram Gödene Parkı, Meram Berlika Parkı, Meram Karaaslan Hadimi Parkı, Meram Tavusbaba Parkı, Meram Dutlu Kültür Parkı (Millet Parkı)” Karatay'da ise 7 toplanma alanı bulunuyor. İlçedeki toplanma alanları şöyle: “Karatay Aşkar Höyüğü Parkı, Karatay Şekerciler Parkı, Karatay Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Karatay B.Bld. Spor ve Kongre Merkezi, Karatay Adalet Parkı, Karatay Mevlana Kültür Merkezi, Karatay Olimpiyat Parkı, Karatay Karatay Şehir Parkı.”

DİĞER İLÇELERDEKİ SAYILAR

Ahırlı'da 2 okul toplanma alanı olarak belirlendi. Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu ve Ahırlı-Akkise Akkise Atatürk İlkokulu ilçenin toplanma alanı. Yine Akören'de Akören Arif Bilge Spor Tesisleri ve Akören Şht. Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Tarlacı Parkı ve Spor Sahası toplanma alanı olarak biliniyor. Merkez ilçelerin dışında en çok toplanma alanının belirlendiği ilçeler arasında Akşehir de yer alıyor. Akşehir'in toplanma alanları ise şöyle: “Akşehir Atatürk Parkı, Akşehir Belediye Parkı, Akşehir Nasreddin Hoca Gülmece Parkı, Akşehir Stadyum, Akşehir Pazar Alanı, Akşehir Hıdırlık Parkı, Açıkhava Tiyatrosu ve Komek Kurs Merkezi veAkşehir Akşehir Spor Kompleksi.” Altınekin'de 3 toplanma alanı bulunuyor. Altınekin Altınekin Toki Parkı, Altınekin Kale Hüyüğü Parkı ve Altınekin Stadyum ve Kapalı Spor Salonu olası bir afete karşı afetzedeler tarafından kullanılacak alanlar olarak belirlendi. Beyşehir'de 3, Bozkır'da 4, Cihanbeyli'de 2, Çumra'da 4, Derbent'te 2, Derebucak'ta 2, Doğanhisar'da 4, Emirgazi'de 3, Ereğli'de 6, Güneysınır'da 2, Hadim'de 2, Halkapınar'da 2, Hüyük'te 4, Ilgın'da 9, Kadınhanı'nda 3, Karapınar'da 4, Kulu'da 4, Sarayönü'nde 2, Seydişehir'de 4, Taşkent'te 3, Tuzlukçu'da 3, Yalıhüyük'te 1, Yunak'ta 4 toplanma alanı bulunuyor.

EMRE ÖZGÜL


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri