Konya'nın 1 numaralı ismi bu konakta oturacak! Manzarası mükemmel

Yapımına 2023 yılında başlanan yeni vali konağında çalışmaların büyük çoğunluğu tamamlandı. Köyceğiz'e inşa edilen konağın sadece elektrik ve su işleri kaldı. Mevcut vali konağı ise dönüşüm nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek

Meram İlçesi Ayanbey Mahallesi’nde bulunan tarihi ağaçların yükseldiği, üzerinde Valilik Konağı ve müştemilatının da bulunduğu alanın rekreasyon alanı olarak planlanmasıyla her vatandaşın istifade edeceği, kamuya hitap edecek şekilde rekreasyon çalışmaları yapılacak. Şehre kazandırılacak yeni vali konağında sona gelindi. Konağın iç ve dış inşaat işlerinin büyük çoğunluğu bitirildi. Konakta sadece elektrik ve su işlerinin kaldığı, bu çalışmaların da kısa süre içinde tamamlanacağı öğrenildi.

ESKİ KONAK BELEDİYENİN TALEBİYLE DEVREDİLDİ

Meram İlçesi Ayanbey Mahallesinde bulunan tarihi ağaçların yükseldiği, üzerinde Valilik Konağı ve müştemilatının da bulunduğu alanın rekreasyon alanı olarak planlanmasıyla her vatandaşın istifade edeceği, kamuya hitap edecek şekilde rekreasyon çalışmaları yapılacak. Cadde boyunca uzanan Meram çayının da ihya edilmesi ile Meram Bağları ile bütünleşerek genişleyecek olan bu yeşil alan bambaşka bir çehreye bürünecek ve Meram’ın kalbinde vatandaşlara huzur verecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Köyceğiz yerleşkesinin hemen yakınında yer alan Konak, mimari yapısıyla görenlerin beğenisini kazandı. Konağın yapımında ağırlıklı olarak ahşap kullanıldı.

PEYZAJ DÜZENLEMESİ HAYRAN BIRAKTI

Konağın hemen girişinde küçük bir süs havuzu bulunuyor. Konya Vali Konağı'na değişik türden çiçeklerin ekimi yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından konağın farklı alanlarındaki peyzaj çalışmaları yürütülüyor.

Konağın girişinin hemen sağ kısmında otopark girişi bulunuyor. Yine konağın sırt kısmından şehrin dört bir yanı rahatlıkla görünüyor. Konağın yapıldığı yerde hava daha serin. Konağın mimarisi, görenlerin hayli dikkatini çekiyor.

ESKİ KONAK BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLECEK

Projenin ihalesi, 2022 yılın Kasım ayında yapılmıştı. Projenin 1 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyordu ancak konağın yapımı 1,5 yılda tamamlanabildi.

Dönüşüm nedeniyle Meram'ın Ayanbey Mahallesi'nde bulunan mevcut konağın ve bahçesinin ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği ve Meram Bağları Projesi'ne dahil olunacağı öğrenildi.

Projeye dair tüm işlerin kısa süre içinde bitirileceği, Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın yeni konağa taşınacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Konya Haber Haberleri