Konya'mız çok şanslı

Eski bir gazeteci olan Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner, Konya'nın hem basın sektöründe hem de sportif anlamda önemli mesafeler aldığını belirterek, Konya'da iyi işlere imza atıldığını söyledi

Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Ozan Çetiner Goalboll Avrupa Şampiyonası kapanış töreni için geldiği Konya'da Gazetemizi ziyaret etti ve spor müdürümüz Recep Çınar ile gazetecilik ve sporla ilgili dünü ve bugünü konuştu. Konya'da yıllarca gazetecilik yaptıktan sonra spor teşkilatına geçiş yapan Çetiner, “Konya'nın basın sektöründe dev adımlar attığını görmek beni mutlu etti. Bizim gazetecilik yaptığımız dönemlerde imkanlar son derece kısıtlıydı, kimse alınmasın ama daha kaliteli işler yapılıyordu” dedi. Konya'nın sportif tesisleşme anlamında da önemli mesafeler aldığına dikkat çeken Çetiner, Konya'da bu anlamda da iyi işlere imza atıldığının altını çizdi.

KONYA HEP ŞANSLIYDI

Kendisi de bir Konyalı olan ve yıllarca Konya'ya önce gazeteci olarak sonra da bürokrat olarak hizmet eden Ozan Çetiner Konya'nın sportif tesis bakımından her zaman şanslı olduğunu söyledi. En baştan beri Atatürk Spor Kompleksi'nin Konya için büyük öneme sahip olduğunu belirten Çetiner, “Devlet spor tesisleri anlamında Konya'ya önemli yatırımlar yaptı. Bu alanda yerel yönetimlerin ve merkez belediyelerin de başarısı noktasında haklarını teslim etmek gerekir. Spora önemli yatırımlar yapıldı. Ancak son dönemde Atatürk Spor Kompleksi daraldı. Artık son haline bakıldığında ihtiyaca cevap veremediği görülüyor. 2 ve 3 nolu sahalarda spor yapma imkanı kalmadı. Yeni stadyum bu ihtiyaca cevap verecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 10 bin kişilik spor salonu Konya için büyük bir hizmet. Stadyum inşaatı iyi gidiyor. Yeni spor salonu Konya'ya önemli uluslararası organizasyonları kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.

GENEL MÜDÜRÜMÜZ BU İŞİN REKLAMINDA DEĞİL

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın Konya'ya çok büyük katkıları olduğunu söyleyen Çetiner, “Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'ın Konya'ya hem tesis hem organizasyon anlamında çok büyük faydası oldu. Ancak Genel Müdürümüz bu işin reklamında değil. Reklamı seven bir insan değil. Ne gibi hizmetleri olduğunu her platformda dile getirmez. Konya spor alanında en fazla yatırım alan şehirlerden biri. Ve bu yatırımlar devam edecektir” diye konuştu.

GAZETECİLİK YILLARI

Meslek hayatına Konya'da gazetecilik ile başladığını ve mesleğin kendisine çok şey kattığını dile getiren Çetiner, “Gazetecilik bu günkü şartlara göre o dönemler çok zordu. Çalıştığım gazetede o dönem çektiğimiz fotoğrafları alabileceğimiz 'karanlık oda' dahi yoktu. Başka bir fotoğrafçıya götürüp banyoya verirdik. Örneğin bir maça giderdik. İstanbul basınından gelenler 3 makara fotoğraf çekerken biz 5 fotoğraf çekebilirdik en fazla. Kaç kere kendi paramla gazeteye kağıt aldım. Fiziki şartlar bu döneme göre çok kötüydü. 72 puntodan büyük manşet atamazdık. Mizanpajı iyi yapamazsan sayfayı patlatırdın. Çok zordu ama bir o kadarda zevkliydi. Televizyon ve internet yoktu ve gazete tek haber kaynağıydı. Bilgiye ulaşmak bugünkü kadar kolay değildi. Bir muhabir her gün saatlerce yürümek zorunda kalırdı. Sabah 08.00'de başlar akşama kadar haber peşinde koşardık. Gazeteler arasında hem işbirliği hem de rekabet vardı” dedi.

ESKİLERDEN BİR ANI

Gazetecilerin birbirleri arasında büyük rekabet olduğunu söyleyen Çetiner, “Bir gün bir haber için Karaman’a gidiyoruz. Yolda bir kazaya denk geldik. Konya yerel basınından 3 farklı gazeteden 3 muhabir var araçta. Fotoğrafları çekip haberin ayrıntılarını öğrendik. Tekrar yola koyulduğumuzda kendi aramızda haberin o gün değil ertesi gün gazeteye girmesi konusunda anlaştık. Ancak bir gün sonra o haber o 3 gazetede de manşetten girmişti. Böyle bir rekabet söz konusuydu. Ama aynı zamanda çok büyük dostluk vardı. Şimdi şartlar çok daha modern, imkanlar daha geniş” diyerek sözlerini tamamladı ve Konya'daki bütün dostlarına bizim aracılığımızla selam gönderdi.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri