Konyalı'nın artık sabrı taşıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Meram İlçe Başkanlığı'nda Kongre heyecanı yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Meram İlçe Başkanlığı'nda Kongre heyecanı yaşandı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda yapılan kongreye tek liste olarak giren İbrahim Ay başkanlık koltuğuna oturdu. Düzenlenen kongrede yaklaşık 250 delege oy kullandı. Kongreye, MHP MYK Üyesi Bulduk Özdemir, MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı ve Faruk Bal, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, ilçe başkanları, sendika temsilcileri ve ülkü ocaklarından üyeler katıldı.

Kongrede konuşan MHP milletvekili Mustafa Kalaycı, “Konya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda ödül alıyor. Bu ödül, kitlenen yollara mı, içi mülteci taşıyan araç gibi dolan tramvay ve otobüslere mi verildi, bunu sorgulamak gerekiyor. Tramvay aldılar, borçlandılar. Bu borcu toplu ulaşıma yapılan zamla kapatmaya çalıştılar. Tramvay alırken, Konya sanayisinin bu tramvayları yapabilecek kapasitesi var mı, buna bile bakmadılar. Şimdi de tramvay duraklarını değiştirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

FAHİŞ ZAM GERİ ALINSIN

Yapılan zamlar ve verilmeyen hizmetlerin, Konyalı vatandaşların sabrını taşırdığını da ifade eden Kalaycı, "Yapılan bu fahiş zamlara herkes tepki gösterdi. Fakat belediye yetkilileri bu tepkilere kulaklarını kapattı. Belediye yetkilileri bu zammın gerekçesini petrol fiyatlarının artmasına bağlamıştı. Ancak son günlerde petrol fiyatları düştü. Fakat zam geri çekilmedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'de en fazla trafik cezasının Konya'da kesildiğini sözlerini ekleyen Kalaycı, şöyle konuştu: "En fazla araç İstanbul'da olmasına rağmen, en çok trafik cezası Konya'da kesiliyor. Konya'da günde ortalama bin araca ceza kesiliyor. Artık Konyalının sabrı taşmaktadır. Konyalı, yaklaşan seçimlerde bu tepkisini de sandıkta dile getirecektir."

AK PARTİ'DE KAVGALAR VAR

Ülkenin sorunlarının büyüyerek devam ettiğini belirten MHP İl Başkanı Murat Çiçek ise, "İlçe kongrelerimiz devam etmektedir. 18 Ocak'ta da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Ülkemiz sıkıntılı ve sorunlarla dolu bir süreçten geçmektedir. PKK'ya verilen tavizler ortadadır. Ben Türk'üm demek kimilerine göre suç olsa da, biz 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sözünü söylemeye devam edeceğiz. Bugün, MHP bir çok olay hakkında tepkisini dile getirmese, emin olun ülke şu anda bölünmüştü. Ülkücü irade, hükümetin ülkeyi bölmesine izin vermeyecektir" şeklinde konuştu. AK Parti içindeki kavgaların kamuoyundan gizlendiğini söyleyen Çiçek, "MHP'nin 2015 seçimlerinde iktidar olmaktan başka şansı yoktur. Sadece başkanlar ve yönetim kurulları çalışmayacak. Tüm parti sevdalıları önümüzdeki seçimlere sıkı sıkı sarılacaktır. Bakın, son günlerde AK Parti'nin kalesi denilen Konya'da bile parti içinde büyük kavgaların olduğunu görüyoruz. Kadınhanı ve Akören'de, birden fazla aday çıktı. Baktılar iş büyüyecek, adayları genel merkezlerine götürdüler ve tek adaya indirdiler" sözlerini kullandı.

MERAM'IN YEŞİLİNİ YOK EDİYORLAR

Başkanlık koltuğunu Hakkı Altuntaş'dan alan MHP Meram'ın yeni başkanı İbrahim Ay ise, şu ifadeleri kullandı: "İl başkanımızın da dediği gibi, seçimlere sıkı sıkı sarılacağız. Ülkü ocaklarımızla, kadın kollarımızla, tüm üyelerimizle ve onların aileleri ile birlikte bir seçim çalışması yürüteceğiz. Meram her dönem başkan değiştiriyor. Her gelen başkan Meram'ı kendine göre işliyor. Yeşili ile meşhur olan Meram, bugün betonlaşmaya doğru gitmektedir. Meram'ın eski havası yok oluyor. "

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri