Konyalıların yeni favori tatlısı: Dubai çikolatasının kilosu 2 bin 750 TL

Konya'nın favori yeni tatlısı belli oldu. İçi kadayıflı olan, Antep fıstıklı ve fındıklı iki çeşidi bulunan Dubai çikolatası, Konyalıların yeni lezzetleri arasına girdi. Çikolatanın kilogram fiyatı ise 2 bin 750 TL olarak belirlendi.

Konya'nın yerel tatlısı olan sacarasına, baklavaya yeni rakip çıktı. Konya'da yeni bir çikolata türü satışa çıktı. Adını Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bir yerleşim yeri olan Dubai'den alan çikolatanın içinde kadayıf bulunuyor. Dubai çikolatası hem Antep fıstıklı hem de fındıklı olarak tercihe göre satılıyor. Bu çikolatanın fiyatı ise hem sacarasını hem de baklavayı sollamış durumda. Buna rağmen birçok Konyalı Dubai çikolatasına yoğun ilgi gösteriyor. Şehirde bu çikolatanın tadı ve lezzeti dalga dalga yayılıyor.

REKLAM ÇALIŞMASI ÇİKOLATAYA İLGİYİ ARTIRDI

Çikolatanın satışını gerçekleştiren firma, açık hava panolarına reklam girdi. Bu reklam çalışmasıyla Konyalıların Dubai çikolatasına olan ilgisi arttı. İçi kadayıflı olan çikolatanın resmi reklam çalışmasında yer aldı. Birçok Konyalı “Acaba bu çikolatanın tadı nasıl, nerede satılıyor” sorusunu sormaya başladı.

İÇİNDEKİ KADAYIFIN KIVAMI ÖYLE BİR TUTTURULMUŞ Kİ...

Nalçacı'da uzun zamandır hizmet veren Giba Lokum ve Şekerleme'de Dubai çikolatasının satışı başladı. İşletmenin camlarına çikolatanın fiyatı da yazıldı. Dubai çikolatasının Antep fıstıklısının 200 gramının 550, fındıklısının ise 450 TL'den satışa sunulduğu belirtildi. Giba Lokum ve Şekerleme Çalışanlarından Mevlüt Oduncu çikolata hakkında bilgiler verdi.

Oduncu, bu çikolatanın Konyalılar tarafından çok sevildiğine dikkat çekti. Reklam çalışmasıyla birlikte insanların çikolatayı merak ettiğini ve alışveriş için geldiklerini dile getiren Oduncu, “Dubai çikolatasına yoğun bir talep var. Tadına bakmak istiyorlar. Çikolata uluslararası bir çikolata. Seveni çok fazla. Bu çikolatanın tadını alan çok memnun kalıyor. İçinde kadayıf var ve öyle bir kıvam tutturulmuş ki, Konyalılar hayran kalıyor” şeklinde konuştu.

ÜRETİMİ KONYA'DA YAPILIYOR

“Dubai çikolatasını diğer çikolatalardan farklı kılan özellik içinde yoğun bir kadayıf olmasıdır” diyen Oduncu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öyle bir talep var ki, vatandaş çikolata bitse 'geldi mi gelecek mi' diye soruyor. Konya'da reklamlarla birlikte çikolataya talep arttı. Çikolatanın tadını bilen geliyor, bilmeyenler de tadını merak ediyor. Çikolatanın özelliklerini hem anlatıyoruz hem de müşterilerimize tattırıyoruz. Yüksek maliyetli bir çikolata ve özel üretim. Konyalılar çok memnun kalıyor. Üretimi Konya'da yapılıyor. iki marka satıyoruz. Biri de Konak markası. Konak isimli firma, üretimini Konya'da yapıyor çikolatanın. Antep fıstıklı Dubai çikolatasının 200 gramı 550 TL, fındıklı ise 450 TL. İlgiden memnunuz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri