Konyalıların 'ucuz' diye satın aldığı sucuk hileli çıktı! Meşhur bir marka

Konya'da hile yapılan ürünlerden biri de birçok markette satışı gerçekleştirilen 'Danamet' markalı sucuk oldu. Kangal sucukta kanatlı eti tespit edildi. Kısmetoğlu Beyti Et ve Et Ürünleri-Beytullah Yeşilçayır isimli firma, sucukları Akşehir'de üretiyordu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, hile yapan ve insan sağlığını tehlikeye atan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Konya'dan da bazı firmalar bu listede yer alıyor. Şehirdeki birçok yerel markette satışı gerçekleştirilen ve Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği 'Danamet' isimli sucukta da hile tespit edildi. Bu markaya ait sucuk, genelde marketlerde 'indirim kampanyası' adı altında satılıyordu.

KANGAL SUCUKTA KANATLI ETİ TESPİT EDİLDİ!

Konya'nın Akşehir ilçesinde Kısmetoğlu Beyti Et ve Et Ürünleri-Beytullah Yeşilçayır isimli firma tarafından üretimi gerçekleştirilen 'Danamet' markalı kangal sucukta kanatlı et tespit edildi. Denetim gerçekleştirildi ve sucuktan numune alındı. 01.01.2024 tarihli parti ve ve seri numaralı ürünlerde hile yapıldığı ortaya çıktı.

BU SUCUK KONYA'DA 279 LİRAYA SATILIYORDU!

Birçok market ve şarküteride kampanya yapılarak satılan 'Danamet' markalı sucuğun kilogram fiyatı ise 279 TL'ydi.

Fiyatı Konyalılara cazip geldiği için sucuğa büyük bir talep gösteriliyordu. Bazı Konyalılar ise piyasaya kıyasla yüzde 60 oranında daha ucuza satılan bu sucuğa temkinli yaklaşılması gerektiğini ifade ediyordu. Konya'da kaliteli bir sucuk ortalama 600-650 TL'ye satılıyor.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri