Konyalıların sinir ucuna dokundular! Tek etliekmek 220, bıçakarası 260 lira oldu

Konya'da hayat pahalılığı artıyor. Şehirde tek etliekmek 220 lira, lahmacun 120 lira, klasik yağ somunu 200 lira, bıçakarası da 260 lira oldu. Duruma isyan eden Konyalılar, “Etliekmek bizim kırmızı çizgimiz. Bunu yapmayacaklardı” dedi.

Yüksek enflasyon, Konyalıları vurmaya devam ediyor. Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, şehirde büyük bir zam furyası başladı. Son olarak etliekmeğe zam geldi. Konya'da tek etliekmek 220 lira oldu. Bundan böyle insanların ailecek dışarıda yemek yemesi imkânsız hale geldi. Fiyat artışına gerekçe ise girdi maliyetleri gösterildi. Konyalılar, zamlara çok tepkili.

İŞTE ZAMLI YENİ TARİFE

Yeni tarifeye göre Konya'da etliekmek hamuru 15 lira oldu. 90 gram hamurla yapılan tek etliekmek de 220 liraya yükseldi. Tereyağlı, peynirli fırın böreği de restoranlarda 220 lirayı buldu. Bıçakarasının fiyatı, aşırı şekilde yükselerek, 260 lira oldu. Lahmacunun yeni fiyatı 120 TL. Klasik yağ somunu 200, sebzeli yağ somunu 220 TL, pastırmalı yağ somunu 260 TL, kavurmalı yağ somunu 250 TL, sucuklu yağ somunu 250 TL ve atom yağ somunu 280 TL'ye yükseldi.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri