Konyalıların sevgisini kazanan bakan: Murat Kurum

İmkân oldukça her fırsatta baba memleketi Konya'ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, göreve geldiği günden bu yana Konya ve yatırımlarına ciddi destek sağladı. Kurum, Konyalıların sevgisini kazandı

Konyalı olmayı her yerde gururla dile getiren, memleketine sevdalı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kabinenin en çalışkan bakanlarından biri olarak biliniyor. Göreve geldiği günden bu yana Türkiye genelinde ve özellikle Konya'da başarılı çalışmalara imza atan Kurum, Konya'nın sorunlarıyla dertleniyor, her fırsatta vatandaşın başta olmak üzere, kurum ve kuruluşların istek, talep ve şikayetlerini de dinliyor. Konya'da yapılan birçok yatırımda ise Kurum'un da imzası bulunuyor.

KONYA'YA HİZMET ETMEYİ GURUR KAYNAĞI OLARAK GÖRÜYOR

Konya'yı dünyanın en güzel şehirlerinden biri yapmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Kurum, şehri her alanda daha zengin, daha müreffeh bir noktaya taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını söylüyor. Şehre kazandırılacak yatırımların temellerini büyük bir heyecanla attıklarını belirten Kurum, Konya'ya yani memleketine hizmet etmeyi bir gurur kaynağı olarak görüyor. Konya'daki programlarda genel olarak “Konya için büyük hayallerimiz var” diyen Kurum, “Bir kul olarak; bizi bu şehre, bu maneviyata; hasbelkader hizmet ettirdiği için Rabbime sonsuz şükrediyorum” şeklinde konuşuyor.

MUHALEFET KURUM'A DESTEK VERİYOR

Bakan Kurum, önemli günlerde Konya'ya gelmeyi, önemli gün ve geceleri de Konya'da geçirmeyi ihmal etmiyor. 10 Temmuz 2018 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Kurum, Konya'da sadece sadece iktidar mensuplarının değil, aynı zamanda muhalefetin de desteğini gören bir isim oldu. Konya halkı ise “Konya'mız için çalışan bir bakanımız var. Daha ne isteriz” diyerek, Bakan Kurum'a sahip çıkıyor.

MURAT KURUM KİMDİR?

Aslen Karapınarlı olan Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999). Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017) İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. (1999-2005) TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. (2005-2006) TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. (2006-2009) T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. (2009-2018 Temmuz.) Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri