Konyalıların etliekmek alım gücü arttı

Konyalıların 2015 yılıyla kıyaslayınca etliekmek alım gücünün arttığı ortaya çıktı. Konyalılar fiyat artışı için ise “Fiyatı ne olursa olsun, etliekmekten asla vazgeçmeyiz” diyor

Şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan etliekmek, Konyalının yanı sıra, yerli ve yabancı birçok turistin de öncelikli tercihi oluyor. Konya'da tek etliekmek, 80 lira oldu. Etliekmeğin hamuru ise 5 liradan, 7 liraya yükseldi. Fiyatlar, vatandaşın bütçesini zorlasa da Konyalılar, bu lezzetten vazgeçmeyeceğini söylüyor. Konyalılar, eskisi gibi ucuza ve bol etliekmek yiyemediği günleri özlese de haftada bir etliekmek yemeyi de ihmal etmiyor.

2015 YILINDA TEK ETLİEKMEK 9 LİRAYDI

Yapılan arşiv çalışmalarıyla etliekmeğin önceki yılların fiyatları çıkarılmıştı. 2010 yılında tek etliekmeğin fiyatının 6 lira olduğu görülmüştü. Bir diğer görsele göre Konya'da 2015 yılında tek etliekmeğin fiyatı 9 liraymış. Yapılan hesaplamalara göre etliekmeğe son 8 yıl içinde yüzde 900 oranında zam geldi.

Et fiyatlarındaki artış, sebze ve meyve fiyatlarındaki yükseliş, enerji maliyetlerindeki artış, işçilik ücretlerinin yükselmesi etliekmek fiyatlarını artırdı. Bugün Konya'da 180 gramlık etliekmek hamuru 7 liradan satılıyor. 180 gram hamur, 100 gram et, 100 gram sebze kullanılan restoran ve lokanta etliekmeği ise 80 liradan satışa sunuluyor. 90 gram lahmacun hamuru da 6 lira.

ALIM GÜCÜ ARTTI! 2015'E GÖRE 1 TANE FAZLA ETLİEKMEK ALINABİLİYOR

2015 yılında yani etliekmeğin 9 lira olduğu dönemde asgari ücret ise net 949 TL'imiş. O dönem asgari ücretle 105 etliekmek alınabiliyormuş. Bugün tek etliekmek 80 lira. Asgari ücret ise 8 bin 500 TL. Günümüzün asgari ücreti ile de 106 etliekmek alınabiliyor. Asgari ücret artışına göre bugün, 2015 yılına göre asgari ücretle 1 tane daha fazla etliekmek alınabiliyor. Bazı lokantalarda etliekmeğin tanesi 90-110 lira arasında satılıyor.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri