Konyalıları ısıtan meşhur şirket halka arz olunuyor! Büyüklüğü 3 milyar lira

Konyalıları ısıtmasıyla dikkat çeken meşhur şirket 3 milyar lira büyüklüğüyle halka arz olunuyor.

Konya'da yüz binlerce abonesi olan ve Konyalılar tarafından yakinen bilinen şirket, halka arz olunuyor. Türkiye'de çok sayıda şirket, halka arz olunuyor. Son olarak Konya'da da faaliyet gösteren ve yüz binlerce abonesi olan doğalgaz dağıtım şirketi Enerya halka arz olunacak.

Yıllardır Konyalıları ısıtan doğalgaz firmasının halka arz olunması dikkat çekti. Yakın zamanda halka arz ederek Borsa İstanbul’da payları işlem gören Ahlatcı Doğal Gaz (AHGAZ) Dağıtım’ın iştiraki Enerya Enerji'yi, halka arz ediyor. Talep toplama tarihleri için ise 14-15-16 Ağustos tarihleri belirlendi.

Fiyat ise 88 lira 76 kuruş. Lot sayısı 39 milyon. Halka arz büyüklüğü 3 milyar 461 milyon 640 bin TL. Dağıtım ise eşit olacak. Ahlatcı Holding çatısı altında, Ahlatcı Doğal gaz grubu bünyesinde faaliyet gösteren Enerya Enerji, 2003 yılından bugüne doğal gaz dağıtımında kesintisiz hizmet sağlamaya devam ediyor.

Türkiye’nin en yaygın 2’inci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji A.Ş, 10 şehirde 30 yıl süreyle doğal gaz dağıtım lisansına sahip olup, 1 milyon 800 bine yakın aboneye hizmet sunuyor. Faaliyet gösterilen 10 şehirden birisi de Konya. Enerya'nın Konya'da yüz binlerce doğalgaz abonesi var.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri