Konyalılara uyarı! Yola çıkarken buna dikkat edin

Bayram öncesi yola çıkacak Konyalılara önemli bir uyarı geldi. Buna mutlaka dikkat edin.

20 Nisan Cuma günü başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili için, sürücüler arife günü yola çıkmaya başlayacak. Konyalılara önemli bir uyarı geldi.

Karayollarında büyük yoğunluk yaşanacak. Kendi aracı ile seyahat etmeyi tercih edecek olanlar kadar; otobüs firmalarını tercih edenler de olacak. Geçtiğimiz yıllardaki Ramazan Bayramı'nda yapılan tüm uyarılara rağmen, kazalar kaçınılmaz olmuş, can ve ağır mal kayıpları yaşanmıştı. İkazlara rağmen dikkatsiz ve aceleci davranan sürücülere karşı tedbir almak ve bilinçli bir şekilde yolculuğa çıkmak gerekiyor.

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARAÇ BAKIMINIZI YAPTIRIN

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, bayramların yasa dönmemesi temennisinde bulundu. Yola çıkacak sürücülerin muhakkak uykusunu almış olması gerektiğine işaret eden Memiş, “Dinlenmeden yola çıkmasın” uyarısında bulundu. Yolculuk zamanlamasının da iyi ayarlanması konusunda çağrıda bulunan Memiş, “Her şeyden önemlisi yola çıkmadan önce araç bakımının yapılmış olmasıdır. Trafikte aceleci olmayın. Trafik kurallarını ihmal etmeyin, Hatalı sollamadan kaçının. Hız sınırını aşmayın. Her 250-300 kilometrede bir mutlaka mola verin. Aracı bir köşeye çekip vücudu ve ayakları dinlendirmek gerekir. Sabırlı olun. Takip mesafesine de dikkat edin. Araç içerisindeki tüm yolcuların emniyet kemeri takması konusunda hassas olun” şeklinde konuştu.

BELGESİ OLMAYAN FİRMALARDAN UZAK DURUN

“Seyir halindeyken telefonla uğraşmayın” diyen Memiş, daha sonra şunları kaydetti: “Son dönemlerde yaşanan trafik kazalarında telefon detayının da ortaya çıktığını göreceksiniz. Telefon ile uğraşmak veya konuşmak, sürücünün dikkatini bozuyor. Ayrıca yola çıkarken veya seyir halindeyken özellikle alkollü ve kafeinli içecekler de tüketmeyin. Kendi aracıyla yolculuk yapanların dışındaki vatandaşlarımıza da uyarılarda bulunmak istiyorum. Otobüsle yolculuk yapacak vatandaşlarımızın belgesi olmayan firmalardan uzak durması gerekir. Haberlere konu oldu. Ayakta yolcu taşıyan firmalara şahit olundu. Hizmette aksaklığın olmaması gerekir. Bayram süresince denetimler de sıkıca yapılmalı. Acil ve ilk yardım ekiplerinin tam donanımlı yollarda olması gerekir. Yağış olan bölgelerde gerekli tedbirlere ehemmiyet gösterilmeli.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri