Konyalılara hipertermi uyarısı!

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaş bu durumun daha kaç gün süreceğini merak ediyor. Meteoroloji Konyalılara hipertermi uyarısında bulundu. Peki hipertermi nedir? Hangi koşullarda görülür? İşte cevapları.

Türkiye genelinde haziran ayıyla birlikte hava sıcaklıkları hızla yükselmeye başladı. Vatandaş sıcak havadan bunalmış durumda. Bu durumun daha ne kadar süreceğini merak edenlere güzel haber verildi. Son verilere göre ülke genelinde hava sıcaklıkları hafta sonu düşüşe geçecek.

Bugün ve yarın ise Konya'da hava sıcaklığı aşırı yüksek olacak. Meteoroloji verileri dikkate alındığında hava sıcaklığının 37 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Saat 12.00-15.00 arasında dışarıya çıkanlara hipertermi uyarısı yapıldı. Konyalılara yapılan hipertermi uyarısının gerekçesi aşırı sıcaklar. Hipertermi halk arasında güneş çarpması olarak da bilinir.

HİPERTERMİ NEDİR?

Normal zamanlarda terlemeyle vücut ısısı düzenlenir. Aşırı sıcaklara uzun süre maruz kalınca terleme de işe yaramaz Hipertermi, vücudun aşırı sıcaklık ve nem nedeniyle normal terleme mekanizmalarını kaybettiği zamanlarda yaşanır. Çok ciddi bir sağlık sorunu olan hipertermi acil müdahale gerektirebilir. Sonuç olarak vücut aşırı ısınır ve hipertermi durumu ortaya çıkar. Bu durum organlara zarar verebilir.

KONYA İÇİN SAATLİK VE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri