Konyalılara bu ay su faturası yüksek geldi

Konya'da bu ay su faturasının herkese yüksek gelmesi gündem oldu. Söz konusu faturaları sosyal medyadan paylaşan Konyalılar bu duruma tepkili.

Konya'da bu ay su faturasının herkese yüksek gelmesi gündem oldu. Söz konusu faturaları sosyal medyadan paylaşan Konyalılar bu duruma tepkili.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, su faturasını paylaştı. Saydam, kendisine 308 lira su faturasının geldiğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saydam, paylaşımında şunları belirtti: “Su faturamız geldi. Eskisi gibi değil, doğalgaz ve elektrik faturalarına kafa tutuyor artık. Olsun. Ülkemizin bekası söz konusu. Su faturası konuşacak değiliz. (20 yıl önce ekonomik sebepler için hükümet değiştirmiştik.

Ekonomik sebepler aynı dururken +ülkenin bekası eklenmiş.)” Paylaşımının ardından gazetemize de özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, geçmişte en ucuz su, ekmek ve ulaşım fiyatının Konya'da olduğunu hatırlattı.

Sadece kendisine değil, birçok Konyalıya bu ay su faturasının yüksek geldiğini dile getiren Saydam, “400-500 lira gelen faturalar gördüm” şeklinde konuştu. Saydam, daha sonra şunları kaydetti: “Bir yandan da düşünüyorum, faturalar böyle yüksek gelmek zorunda. Çünkü israf çok fazla. İsrafın boyutu, kontrol edilemez durumda.

Açık, başka türlü kapatılamaz. Mesela Konya'ya eski tekel binası restore ediliyor. Yerine kafe yapılacak. 50 milyon liraya mal olacak. Bunun gibi birçok proje var. Bu projeler için de para lazım. Yapımı faturalardan karşılanacak.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (35)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri