Konyalılar uyumuyor! Şehirde sloganlar yükseliyor

İsrail’in zulmüne artık icraatle karşılık vermenin zamanının geldiğini söyleyen Konyalılar, iktidarı göreve çağırdı. İsrail’in son alçak saldırısından sonra Konya’da “İktidar uyuma kardeşine sahip çık” sloganları atıldı

İsrail, akşam saatlerinde Filistin’de hastaneye bombaladı. Bombalı saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu alçak saldırının ardından, Konya ayağa kalktı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Alaeddin önünde bir araya gelerek, İsrail’i protesto etti. Düzenlenen programda “Ankara uyuma, kardeşine sahip çık” sloganları atıldı. Protestoya AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve çok sayıda kişi katıldı.

İKTİDARIN VEBALİ ÜZERİNDEN ATMASI GEREKİR

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Bugün burada birtakım gerçekleri olması gerektiği gibi izah edeceğiz. Şu gerçeği herkes bilsin ki zalimler yenilecek ve cehenneme gidecek” dedi. 10-11 gündür devam eden zulme asla sessiz kalmadıklarını ifade eden Başkan Kara, “Yetki sahipleri Müslümanlar kardeştir düsturu gereğince Müslüman kardeşine bugün sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip sıkacak? Müslüman ülkelerinde kardeşlerimiz zulüm üstüne zulüm görüyor. Bu zulümler karşısında yetki sahipleri ne yapıyor? Dün olanlar oldu ama unutulmaz. Bu alçak İsrail hastaneyi bombalayacak kadar aşağılık şekillde davranırken biz de kimseden korkmadan hiçbir şeyden çekinmeden zalimlere gerekli tepkiyi vermeliyiz. Biz, bu zilleti kabul etmiyoruz. Gücünüz yetmiyorsa elinizden bişey gelmiyorsa açın kapıları Müslümanlar nasıl Gazze’ye yardım edecek, kardeşlerine sahip çıkacak görün. Yetki sahiplerine sesleniyoruz; geçmişte nasıl adalet ile yönettiysek, gene aynı şekilde hükmedeceğiz. Biz Milli Görüş olarak her türlü desteğe hazırız. Acilen üslerin kapanması gerekiyor. Hükümet acilen tepki göstermeli ve bu vebali üstünden atmalı. Yoksa ölen çocukların vebali sizin boynunuzda yapışacak. İsrail’i bu ülkeden gönderin” şeklinde konuştu.

SEÇİM ZAMANI KUDÜS NUTUĞU ATANLAR GÖREVE!

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: “Artık zulüm arşa ulaştı. Çok defa meydanlarda, camilerde toplandık, gıyabi cenaze namazları kıldık. Ama sadece bunlar yeterli olmuyor. Zalim, 21. yüzyılda zulmünü yapmaya devam ediyor. Alçak İsrail, bugün zalimliğini hastane bombalayarak gösterdi. İsrail, her zaman zalimdi ve tarihin her diliminde zalimliklerini yapmaya devam ettiler. Küfür tek millettir. Kendi zalimlikleri oldu mu her şeye susuyorlar. Biz zalimleri Irak’tan, Libya’dan tanıyoruz. Bunlar katil ve artık kınama zamanı bitti. Artık icraat zamanı. Erbakan Hocamızın kurduğu D8 harekete geçirilerek, islam ülkeleri ayağa kalkmalı. Seçim zamanlarında Kudüs, Telaviv nutukları atanlar, Gazze için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalı. Bir kere bu zalim güce destek verenlerin üsleri kapatılmalı ve onlarla bütün ilişkiler kesilmeli. Büyükelçilik kapatılmalı. Artık icraat zamanı.” Açıklamaların ardından, sloganlar atılarak, yürüyüş gerçekleştirildi.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri