Konyalılar otostop çekenleri artık arabasına almıyor! ‘Taksicilerin can güvenliği yok’

İzmir'de 'bazı insanlara güvenmeyeceksin' deyip, taksiciyi katleden saldırgandan sonra Konya'daki taksiciler de risk altında olduklarını, belirtti. Taksici Mustafa Kes, “İnsanlara artık güvenmiyoruz. Can güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı

Kısa süre önce İzmir'de bir taksici cinayete kurban gitti. İyi niyetinin bedelini ödeyen taksici, silahla öldürüldü. Taksi şoförü Oğuz Erge, saldırı sonrası yan koltuğa devrilip acı çekerken, araçtan inen saldırgan ön yolcu kapısını açarak aracın içerisine girip yaklaşık 10 dakika boyunca bir şeyler aradı ve araç içi kamerasına yansıyan görüntülerin bir kısmında "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" dedi. Bu olay, Konya'da da bardağı taşıran son damla oldu. Konya'da hizmet veren taksiciler, insanlara güvenlerinin kalmadığını, diken üstünde çalıştıklarını söyledi. Ayrıca diğer sürücülerin de artık yolda kalanları, otostop çekenleri araçlarına 'güven problemi' yaşadığı için almadığı görüldü.

DİKEN ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORUZ, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK!

Taksici Mustafa Kes, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel konuştu. Kes, devletten taksicilere güvenilir araç tahsis etmelerini ya da mevcut araçlara kabin sistemi getirilmesini talep ettiklerini söyledi. İzmir'deki taksici cinayetinin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Kes, müşteriye güven kalmadığının altını çizdi. “Aracımıza binen her müşteriye tedbirli davranıyoruz” diyen Taksici Mustafa Kes, “Tek binen kişileri genelde arka koltuklara oturtmuyoruz. Öne oturtmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. Olası bir riske karşı emniyet kemerlerinin ya takmadıklarını veya arkadan taktıklarını ifade eden Kes, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkı için çalışıyoruz. Can güvenliğimiz ciddi ciddi risk altında. Diken üstünde çalışıyoruz. Gün sonunda evimize dönüp dönmeyeceğimizi bilemiyoruz. Psikolojik olarak yıpranmış durumdayız. Ailemiz de endişeli. Tekrar ifade ediyorum; insanlara güvenimiz kalmadı. Güvenin bittiği toplumlarda da hayattan hiçbir şey beklememek gerekir. Suçlu kişileri, AMATEM'e ihtiyaç duyan kişileri serbest bırakıyoruz. Bu insanlar her yönüyle ıslah olmadan toplumun içine karışıyor. Sonra da böyle tatsız, üzücü ve yıpratıcı olaylar oluyor.”

OTOSTOP ÇEKENLER ESKİSİ GİBİ ARACA ALINMIYOR!

Konya'da otostop çeken kişiler de artık eskisi gibi araca alınmıyor ve gitmek istediği yere götürülmüyor. Birçok sürücü, güven kaybı yaşadığını, insanlara karşı ciddi güven problemi olduğunu söyledi. Şehrin farklı noktalarında otostop çeken insanlara hala rastlanıyor. Bu insanların büyük kısmı, araçlara alınmıyor. Sürücüler, “Önceden bir güven vardı. Otostop çeken kişinin tipine, giyimine göre bir yorumlama yapabiliyorduk. Şimdi bu da ortadan kalktı. Kimin ne yapacağını kestiremiyoruz. Belki gerçekten parası olmadığı için birinden yardım bekleyenler de vardır. Bunu kabul ediyoruz ancak son dönemlerdeki tatsız olaylardan sonra kimseyi arabamıza almıyoruz, yardım etmiyoruz. Bu duruma üzülüyoruz da ama bunu yapmak mecburiyetindeyiz” diye konuştular.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri