Konyalılar İsrail ürünlerini almıyor! Şehirde seferberlik başladı

Konya'da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, birkaç belediye ve esnaf, İsrail'i boykot etmek amacıyla İsrail ürünlerinin satışını yasakladı. Bir esnaf, dükkanının camına “Siyonist katil İsrail'in ürünlerini satmıyoruz. O kadar” yazısı astı

İsrail'in Filistin halkına zulmü artıyor. Bölgede kan, gözyaşı artarken, Türk halkı “Biz o kardeşlerimiz için ne yapabiliriz” çabası içine giriyor. Sadece vatandaş değil, bazı kurum, kuruluşlar, esnaflar da Filistin halkına destek, İsrail'e lanet için bir tavır sergiliyor. Bu kapsamda bazı belediyeler ve esnaflar, İsrail mallarının satışını durdurdu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR'İN İŞTİRAKLERİNDE İSRAİL MALLARI SATILMIYOR!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm sosyal tesislerinde İsrail ürünlerin satışını durdurdu. Kocaeli Belediyesinin bu tutumu, sosyal medyada büyük beğeni topladı. Birçok Konyalı, Konya Büyükşehir Belediyesini ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı etiketleyerek, “Sizden de bekliyoruz” yorumlarında bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından ise konu ile ilgili şöyle bir paylaşım geldi: “Bu konuda ilk günden itibaren iştiraklerimizde belirlenen ürünler satıştan kaldırılmıştır.”

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca İsrail ürünlerini boykot ettiklerini duyurdu. Başkan Kılca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Hiçbir tesisimizde İsrail malı kullanmıyoruz" ifadelerini kullandı. Tüm Türkiye'de çeşitli faaliyetlerle İsrail ürünleri boykot edilmeye başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay Belediyesi'ne ait Kafe Karatay ve Karatay Termal Tatil Köyü’nde İsrail ürünlerinin kullanılmadığını söyledi Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Zor günler yaşıyoruz. Filistin’de yaşanan acılar yüreğimize her gün daha büyük bir kor olarak düşüyor. Kıymetli hemşehrilerim; bizler zalimin karşısında ne pahasına olursa olsun dik duruşumuzdan, elimizdeki imkanlarla mücadelemizden asla vazgeçemeyiz, vazgeçmeyeceğiz. Acımızı yaşarken mazlum kardeşlerimiz için yapmamız gerekenler var. Bunun farkındayız ve yüksek bir hassasiyetle tesislerimizde zalim İsrail’e karşı boykotumuzu yüksek düzeyde devam ettiriyoruz. Hamdolsun tüm vatandaşlarımızda da aynı duyarlılık var. Rabb’im bu mübarek günde dualarımızı Filistinli kardeşlerimizin zaferlerine vesile kılsın. Tüm Kalbimizle ve İmkanlarımızla Filistin davasının yanındayız. Kafe Karatay işletmelerimizde ve Karatay Termal Tatil Köyü'nde İsrail ürünlerini kullanmıyor, boykot ediyoruz.

“KARDEŞİME KURŞUN OLMASIN” PAYLAŞIMI

Seydişehir Belediyesi de bu kapsamda örnek bir çalışmaya imza attı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Belediyemize ait Halk Ekmek Fırını, Seydi Şifa Termal Tesisleri, Adile Baysal Kültür Ve Sanat Evi, Muhabbethane Emekliler Lokali, Butik Dükkanlar, Üreten Kadınlar Mutfağı, Seydi Kafem başta olmak üzere hiçbir tesisimizde İsrail malı kullanmıyoruz” dedi. Başkan ayrıca bir görsel paylaştı. Görselde de şu ifadeler yer aldı: “Tesislerimizde İsrail malı kullanmıyoruz. 'Kardeşime kurşun olmasın' diyorsan sen de alma.” Ayrıca İsrail ürünlerinin ayrıntılı listesi de hazırlanan görselde QR kod ile okunabiliyor.

KADINHANI'NDA DA İSRAİL ÜRÜNLERİ SATMAK YASAK!

Kadınhanı Belediyesi de İsrail'in zulmünün arttığı ilk günlerden itibaren tesislerinde İsrail ürünlerinin satışını yasakladı. Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, İsrail'in Filistin'e yaptığı zulme karşı farkındalık oluşturmak için belediyeye ait aile çay bahçesi, kafe ve sosyal tesislerde İsrail mallarının satışını kaldırdıklarını ve bir daha da satmayacaklarını söyledi.

BİR BÜFE DUYURDU: KATİLLERİN ÜRÜNÜNÜ SATMAYIZ O KADAR

Konya'da hizmet veren Uyar Büfenin de camına bir yazı asıldı. Bu yazıda “Siyonist katil İsrail'in ürünlerini satmıyoruz. O kadar” ifadeleri yer aldı. Büfenin bu hassas tavrı, vatandaş tarafından takdirle karşılandı. Önümüzdeki günlerde Konya'da birçok kamu kurum ve kuruluşunda, işletmelerde ve dükkanlarda İsrail ürünlerinin satışının yasaklanma furyasının artacağı öngörülüyor.

SELÇUKLU BELEDİYESİ DE BOYKOTA KATILDI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi'nin tüm tesislerinde Filistinli vatandaşlara zulmeden İsrail'e ait ve destek veren firmaların ürünlerinin tamamına boykot uyguladıklarını ilan etti. 28 gündür İsrail'in Filistin halkına yönelik artan saldırıları sonucunda binlerce masum Filistinli hayatını kaybetti. Tüm dünyanın gözünün önünde başlayan çatışmalarda katil İsrail masum ve çocukları hedef alarak bu katliamı soykırıma çevirdi. 10 bine yakın insanın hayatını kaybettiği bu soykırımda ölenlerin yüzde 70'i ise masum çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Tüm dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliama yönelik Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'dan boykot çağrısı geldi. Başkan Pekyatırmacı İsrail'e ait ve destekçisi olan firmalara boykot çağrısı yaptı. Başkan Pekyatırmacı sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Bütün dünyanın gözü önünde Filistinli kardeşlerimiz çok büyük bir İsrail zulmüne ve vahşetine maruz kalıyor. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz ve Selçuklu Belediyemize bağlı tesislerimizde katil İsrail'e ait ve ona destek olan firmaların ürünlerini boykot ediyoruz. Siz kıymetli hemşehrilerimizi de bu zulme sessiz kalmayarak İsrail ürünlerini #boykot etmeye davet ediyorum" ifadelerine yer verdi. Pekyatırmacı'nın boykot mesajı sosyal medya kullanıcıları tarafından da büyük destek gördü.

İŞTE İSRAİL ÜRÜNLERİNİN LİSTESİ

Giyim Sektörü: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani, Lee.

Gıda Sektörü: Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald's, Burger King, Knorr, Calve.

İçecek Sektörü: Coca Cola, PEPSİ, Sprite, Fanta, Schweppes.

Temizlik Sektörü: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo (Çamaşır Tozu) Ariel (Çamaşır Tozu) Axe Calgon, Carrefour, Cif, Clear (Şampuan) Clit Bang, Colgate Dettol. Dove Elidor (Şampuan), Head & Shoulders, Ipana (Diş Macunu) Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan) Lux, Max Factor, Nıvea Omo (Çamaşır Tozu) Oral-B, (Özel) Palmolive, Pantene (Şampuan). Prima (Bebek Bezi), Rejoıce (Şampuan), Prima, Protex, Rejoice, Rexona (Şampuan), Rinso (Çamaşır Tozu), Sensodyne, Viecnetta Vileda, Vanish, Vaseline, Veet.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri