Konyalılar etliekmek yiyemeyecek! Yeni fiyata herkes kızıyor

Konya'da etliekmek hamuruna 4 ay sonra yeni bir zam daha geldi. 180 gram etliekmek hamurunun fiyatı 9 liradan 11 TL'ye yükseldi. Hamura yüzde 22 oranında zam gelmiş oldu.

Konya'da etliekmek hamuruna 4 ay sonra yeni bir zam daha geldi. 180 gram etliekmek hamurunun fiyatı 9 liradan 11 TL'ye yükseldi.

Hamura yüzde 22 oranında zam gelmiş oldu. Un, yakıt, enerj ve nakliye gibi girdi fiyatlarındaki artışa bağlı olarak, Konya’da etliekmek hamurunun fiyatına yüzde 22 oranında zam yapıldı. Daha önce 9 lira olan hamurun fiyatı, bundan böyle 11 TL’ye satılacak. Konyalı fırıncılar son zamanlarda girdi maliyetlerinde yaşanan artış ile birlikte fiyatların maliyetin ancak kurtardığını söyledi.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Ürünlerin girdi fiyatları yükseliyor. Un, odun, elektrik, doğalgaz, dükkanları kira atışları keza bunların hepsi arttı. Aldığımız karar vatandaşı yormamak adına 9 liradan 11 liraya yükseltmek oldu. Bize bildirilen zam talebi 11 liranın çok çok üstündeydi. Fakat aldığımız karar doğrultusunda fiyatları 11 lira olarak güncelleme yaptık” dedi. Temmuz ayında ise hamurun fiyatı 7 liradan, 9 liraya yükselmiş, 180 gram hamura yüzde 28 oranında zam gelmişti.

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (18)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri