Konyalılar en çok alabalığı tercih ediyor

Balık sezonu 1 Eylül'de açıldı. Av yasağının kalkması ile birlikte balıkçılar denize açıldı. Sezonun açılmasının Konya'daki balık tezgahlarına yansıması uzun sürmedi.

Karadeniz'den gelen hamsiler tezgahlardaki yerini aldı. Esnaflar, havaların da soğumaya başlaması ile birlikte balığa talebin artmasını bekliyor. Balık sezonu açıldı ama balık halindeki tadilat halen sürüyor. Halde sadece 2-3 dükkan açık. Diğer dükkanlar tadilat dolayısıyla açılmıyor. Bir hafta sonra tezgahlardaki balık çeşidinin artacağını belirten Karadeniz Balıkçısı sahibi Zafer Anılır, “Bir hafta sonra düzen yerine oturur. Tadilattan dolayı biraz sıkıntıya girdik. Ancak av sezonunun kapalı olduğu dönemde başladı tadilat. Av sezonu şimdi açıldı. Umarım bir an ince bitirirler tadilatı. Tezgahlardaki çeşit sayısı şu anda normalin yarısı kadar. Sezonun açıldı, önümüzdeki günlerde bir çok balık çeşidi tezgahlardaki yerlerini alacaktır. Yazın balık gitmiyor. Vatandaşlar sıcakta balık tüketmek istemiyor. Konyalı alabalığı çok seviyor. Daha çok alabalık satıyoruz. Hamsi kültürü de yavaş yavaş oturuyor Konya'da. Hanımlarımız hamsi yapımını öğrenmeye başladı” diye konuşu.

DENİZE AÇILMIYORLAR

İstanbul ve Ege Denizi'nin bazı bölgelerinde hava şartlarının kötü olmasından dolayı denize çıkmanın mümkün olmadığını dile getiren Anılır, “Bazı bölgelerde balıkçılar denize açılamadı. O yüzden sezon açıldı ancak denize açılmak yine mümkün olamadı. Önümüzdeki günler hava şartları düzelir umarım. İyi bir protein kaynağı olan ve omega yağları gibi beyne ve hafızaya çok yararlı besinler içeriyor balık. Sezonun açılmasıyla birlikte hem dar gelirli vatandaşların, hem de zen-ginlerin sofrasında yine baş köşedeki yerini almaya başladı. Özellikle de çocukların zeka gelişimi için balığın büyük faydaları bulunmakta. Özellikle palamut, hamsi, sardalyenin bol miktarda olacağı kanaatimiz var. Denizlerimiz bereketli bir sezon yaşayacaktır” ifadelerini kullandı. Tezgahtaki balık fiyatları ise şöyle, levrek 18-20 lira, kaya somonu 12 lira, alabalık 8-10 lira, sazan 8-10 lira, hamsi 10 lira.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri