Konyalılar dikkat! Bu zehirli böcek evlere giriyor

Konya'da son dönemde yaşanan hava değişiklikleri ve nem oranının artmasına böcek popülasyonunun çoğalmasına neden oldu.

Konya'da son dönemde yaşanan hava değişiklikleri ve nem oranının artmasına böcek popülasyonunun çoğalmasına neden oldu. Özellikle dikkat çeken türlerden biri ise zehirli bir böcek olan çıyan. Türkiye’de dahil birçok ülkede yaygın olarak görülen bu böcek, vatandaşlar için risk oluşturabilir.

(Konya'da çiyan böceği tarafından ısırılan vatandaşın Merhaba Gazetesine ulaştırdığı fotoğraf )

Merhaba Gazetesi'ne ulaşan bilgilere göre, bir vatandaş çıyan böceği tarafından ısırıldı. Durumunun iyi olduğunu belirten vatandaş, evlerin düzenli olarak ilaçlanması gerektiğini vurgulayarak diğer vatandaşlara uyarılarda bulundu. Çıyanın zehirli olmasına rağmen, zamanında yapılan tıbbi müdahale ile ciddi bir risk oluşturmadığı belirtildi. Ancak ihmal edilirse daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği ifade ediliyor.

Çıyan ısırığının en belirgin belirtileri arasında ısırılan bölgede oluşan morluk ve izler yer alıyor. Uzmanlar, böyle bir durumla karşılaşıldığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmasını tavsiye ediyor.

Konya halkına, bu dönemde evlerini düzenli olarak ilaçlamaları ve böcek ısırmalarına karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri